Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

08.10.2024

Стартувала VIII «Ядерна школа РАЕС»

Розпочато навчальний рік для учасників освітнього проєкту «Ядерна школа РАЕС» (ЯШ), слухачами якого стали 85 учнів 9-11 класів закладів освіти м. Вараш та здобувачів освіти професійно-технічного училища (ПТУ) РАЕС.

Спільний проєкт РАЕС та ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області проводиться з метою формування потенційного кадрового резерву електростанції, поширення знань про галузь, а також налагодження міцних партнерських відносин із закладами освіти Вараша та прилеглих населених пунктів.
Відкриття цьогорічної ЯШ відбулось у Палаці культури РАЕС.

«Переконаний, що під час «Ядерної школи РАЕС» ви отримаєте яскраві враження та багато корисної інформації з перших вуст. Сьогодні не всі мають можливість прийти й побачити, як працює атомна станція зсередини, а ви зможете. Комусь проєкт допоможе визначитись з майбутньою професією, до слова, яких на підприємстві є чимало. Тому пам’ятайте про це і знайте, що колектив Рівненської АЕС радо чекає на вас», – зауважив заступник генерального директора РАЕС з персоналу Олег Килюх.

«Тішить той факт, що кожного року кількість учасників профорієнтаційного проєкту не зменшується, а лише зростає. Українське ядерне товариство тільки «за» розвиток молодого покоління, тому організація сприятиме і допомагатиме вам поширити ваші знання про атомну галузь та здобути цінний досвід», – звернувся до присутніх голова ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області, начальник управління інформації та зв’язків з громадськістю (УІтаЗГ) РАЕС Сергій Гуцало.

У ході вступної лекції «Професія – енергетик» заступниця начальника управління – начальниця пресцентру УІтаЗГ РАЕС Іванна Буракова розповіла про роль атомної енергетики в Україні як екологічно чистого джерела виробництва електроенергії, історію будівництва енергоблоків РАЕС та перспективи будівництва нових, гендерну політику, профорієнтаційну діяльність, волонтерський рух, спортивне й соціальне життя рівненських атомників. Старшокласники отримали вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили.

«Упродовж навчального року 2024-2025 на учасників ЯШ чекає насичена програма: екскурсії на промисловий майданчик, до інформаційного та навчально-тренувального центрів; майстер-класи з різних видів спорту; лекції фахівців та інструкторів Рівненської АЕС; ділові ігри; профорієнтаційне тестування, стажування на робочих місцях керівників та працівників станції та інше», – зазначила Іванна Буракова. 

«Мої батьки працюють на Рівненській АЕС: тато в цеху теплової автоматики та вимірювань, а мама в транспортному цеху. Ще змалку батько розповідав мені про роботу підприємства загалом, а також особливості функціонування обладнання, яке він обслуговує. Ці розмови мені завжди подобались, я захоплювався почутим. Не можу дочекатися, коли побуваю у підрозділах станції, побачу все особисто зсередини. А ще на сьогодні я не остаточно вирішив щодо майбутнього фаху, тому маю великі сподівання на цей проєкт, який має допомогти мені в цьому», – розповів Богдан Омеляновський, одинадцятикласник Вараського ліцею №1. 

«Неодноразово чула від своїх знайомих, друзів про «Ядерну школу РАЕС». Дізнавшись про старт цьогорічного проєкту, сумнівів щодо участі не мала. Я люблю дізнаватися щось нове, незвідане, тим паче мої батьки працюють на Рівненській АЕС, і мені теж захотілося відчути себе причетною до такого масштабного підприємства. А «Ядерна школа» – це унікальна нагода, якою я не могла знехтувати. Тому дякую організаторам за таку чудову можливість», – поділилась одинадцятикласниця Вараського ліцею №3 Тетяна Міщанчук. 

None