Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

04.10.2024

Рівненська АЕС готова до роботи в осінньо-зимовий період

На Рівненській АЕС завершила роботу комісія з перевірки готовності електростанції до роботи в осінньо-зимовий період (ОЗП) 2024-2025 років. Інспекція, що тривала впродовж тижня, проходила за участю фахівців виконавчої дирекції з виробництва та ремонту (ВДВтаР) НАЕК «Енергоатом», спеціалістів інших відокремлених підрозділів Компанії, а також представника Держенергонагляду України. 


У межах «Плану організаційно-технічних заходів з підготовки РАЕС до роботи в ОЗП 2024/2025 рр.» на підприємстві у повному обсязі реалізовано усі запланові організаційно-технічні заходи, які спрямовані на підготовку обладнання, будівель, споруд і персоналу до надійної та безпечної роботи енергоблоків в холодну пору року. 


Під час комісії інспекторами здійснювалась перевірка виконання графіків планових ремонтів та робіт, що забезпечують надійну експлуатацію устаткування, систем опалення, вентиляції, утеплення й освітлення виробничих будівель та робочих місць, проведення інструктажів та протиаварійних навчань персоналу, забезпечення працівників спецодягом.

Також інспекцією перевірено забезпечення резервних джерел електричної та теплової енергії, виконання заходів щодо запобігання пошкоджень устаткування, виконання технологічних схем та споруд в умовах низьких температур навколишнього середовища.


«За результатами роботи комісії складено відповідний акт з готовності РАЕС до роботи в ОЗП 2024/2025 років. Варто наголосити на важливості підготовки об’єктів енергетики до ОЗП. Сьогодні, в умовах війни це має життєво необхідне значення, оскільки від виконання  комплексу заходів до зимового періоду буде залежати й безпечна робота Рівненської АЕС, і робота підприємств України, і повноцінна життєдіяльність мешканців Вараської громади», – зауважив заступник директора з виробництва – директор департаменту експлуатації ВДВтаР НАЕК «Енергоатом» Максим Шайна.