Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

28.08.2024

Запрошуємо талановиту молодь до участі в конкурсі рефератів імені В. О. Коровкіна


Для молоді, яка бачить себе у майбутньому серед спеціалістів технічної сфери, цікавиться питаннями перспектив атомної енергетики, історією та набутим досвідом людства в розвитку ядерної галузі, є можливість проявити свої знання та випробувати сили у конкурсі рефератів імені Володимира Олександровича Коровкіна за темою «Ядерна енергія і світ».


Щорічний конкурс Рівненської АЕС проводиться з метою просвітницької та профорієнтаційної роботи з учнівством, підтримання обдарованої молоді та позитивного іміджу ядерної енергетики, а також з метою вшанування пам’яті першого генерального директора РАЕС В. О. Коровкіна. 
Учасниками можуть стати учні 9-11 класів закладів загальної середньої освіти населених пунктів зони спостереження Рівненської АЕС та здобувачі освіти професійно-технічного училища електростанції (віком до 17 років включно). До участі приймаються індивідуальні роботи у формі реферату або науково-дослідницької роботи, у яких відображаються результати міркувань (чи досліджень) автора з обраної теми.

Розкриття теми може бути відображено через опис різноманітних сфер взаємодії людини з ядерною енергією та атомною енергетикою у фізиці, хімії, біології, медицині, економіці, соціології, краєзнавстві, психології, політології, історії тощо.
Конкурсантам необхідно до 20 жовтня 2024 року подати заповнену заявку на участь встановленого зразка, реферат та презентацію до нього на електронну адресу: [email protected]. Робота має відповідати встановленим вимогам та містити вступ, основну частину, висновки, список використаних джерел інформації, додатки. Детальні вимоги до робіт за посиланням.
Захист робіт у формі 10-хвилинної презентації відбудеться 6-12 листопада (точну дату буде повідомлено додатково) в інформаційному центрі РАЕС «Полісся» за участю авторів десяти кращих робіт, які будуть попередньо відібрані конкурсною комісією. Комісія у складі спеціалістів РАЕС оцінюватиме реферати за критеріями: актуальність теми і використаних джерел, самостійність роботи, розкриття суті вивченого питання, грамотність, якість оформлення, логічність висновків.

Під час захисту комісія оцінюватиме аргументованість вибору теми реферату, вміння обґрунтовувати міркування та висновки, інформативність виступу і повноту розкриття теми; ясність та чіткість у викладенні думок; якість презентації; глибину володіння матеріалом та вичерпність відповідей на запитання за обраною темою.
Грошова премія гран-прі конкурсу складає 3000 грн, за 1 місце – 2500 грн, за 2 місце – 2000 грн, за 3 місце – 1500 грн. Фіналісти будуть нагороджені заохочувальними преміями – по 1000 грн. Також заохочувальні премії по 500 грн отримають вчителі – керівники робіт учасників фіналу конкурсу. Окрім того, всі фіналісти та їхні керівники будуть нагороджені дипломами та приємними подарунками від організаторів.

Автори трьох кращих робіт представлятимуть Рівненську АЕС та свою громаду на Всеукраїнському конкурсі рефератів «Ядерна енергія і світ 2024», організаторами якого є АТ «НАЕК «Енергоатом» та ГО «Українське ядерне товариство».