Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

25.05.2024

Енергоатом продовжує підтримувати працівників тимчасово окупованої ЗАЕС

Від початку захоплення рашистами Запорізької атомної електростанції та окупації міста Енергодара Енергоатом взяв на себе відповідальність за добробут та підтримку своїх працівників.

З 2022 року працівники ЗАЕС, які виїхали на підконтрольну Україні територію, були переведені в простій з оплатою в розмірі 2/3 від посадових окладів. 

Запорізькі атомники, які знаходячись на окупованій території не зрадили Україну, та до останнього забезпечували стабільну роботу ЗАЕС, але з лютого 2024 року не допускаються на територію атомної станції, були переведені в простій з підвищеною оплатою праці у розмірі 1,4 посадового окладу, а з 01.06.2024 у розмірі посадового окладу.

Також для працівників, які самовіддано працювали в складних умовах, спричинених окупацією та забезпечували безпечну експлуатацію ЗАЕС було встановлено додаткове преміювання у розмірі 20% від посадового окладу (50% з 01.01.2023) з виплатою після деокупації м. Енергодар. 

«Для нас кожен працівник Запорізької АЕС - це не лише співробітник, а й частина нашої великої родини. Важливо підтримувати їх у складні часи окупації, бо їхній внесок у безпеку та енергетичну стабільність країни неоціненний. Ми стоїмо разом, і наша підтримка необхідна для забезпечення їхнього добробуту та впевненості у завтрашньому дні», - зазначив керівник Енергоатома Петро Котін.

Окрім стабільної соціальної підтримки, Енергоатом активно переводить своїх працівників на роботу на інші атомні електростанції, філії Компанії та в центральний офіс. При наявності вакантних посад у філіях Компанії пріоритет працевлаштування надається працівникам ЗАЕС. Також у філіях відокремлених підрозділів були створені додаткові посади, на які організовано переведення працівників ЗАЕС. З метою їхньої соціальної підтримки було прийнято рішення про дострокову виплату їм вищевказаної премії.

За словами Петра Котіна, це допомагає зберегти робочі місця та забезпечити продовження кар'єрного росту фахівців ЗАЕС.

Енергоатом визнає важливість інвестування у своїх співробітників. Компанія вірить, що стабільність та підтримка персоналу є основою успішної роботи енергетичного комплексу країни.