Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

31.07.2023

На РАЕС пройшов День безпеки

Broken image placeholder.

В межах проведення 31 липня Дня безпеки на Рівненській АЕС підбили підсумки ІІ кварталу поточного року. Нарада відбулася під головуванням головного інженера станції Вячеслава Стоянова і т.в.о. його заступника з ядерної та радіаційної безпеки Віктора Грабка.

Broken image placeholder.

Напередодні, відповідно до «Програми Дня безпеки у ВП РАЕС на 2023 рік» у 20-ти підрозділах станції за участю представників центральної та цехових комісій провели низку перевірок.:

 

  • ядерної та технічної безпеки,
  • радіаційної безпеки,
  • підвищення безпеки та відповідність енергоблоків вимогам чинної нормативної документації.

 

За результатами перевірки відбулася підсумкова нарада, під час якої розглянули:

 

  • стан виконання заходів, що мають сприяти підвищенню безпеки, впродовж попереднього кварталу;
  • порівняльний аналіз індексу ключових показників безпеки енергоблоків РАЕС за методиками Паризького центру ВАО АЕС та інформаційної системи поточного рівня безпеки.

 

Крім того, провели оцінку поточного рівня експлуатаційної безпеки за ІІ квартал 2023 року, а також проаналізували виявлені під час перевірки невідповідності й намітили 24 коригувальні заходи.

«Реалізація заходів в межах Дня безпеки сприяє підвищенню ядерної, радіаційної, технічної безпеки атомної електростанції та рівня культури безпеки, посиленню контролю з боку керівників АЕС за дотриманням вимог нормативних документів щодо безпечної експлуатації АЕС», – зазначив т.в.о. заступника головного інженера РАЕС з ядерної та радіаційної безпеки Віктор Грабко.

Понад 30 років Дні безпеки на Рівненській АЕС проводяться щоквартально. Мета – виявлення порушень і відхилень від вимог чинних правил, норм, інструкцій, стандартів, технологічних регламентів, регламентів систем безпеки і технічного обслуговування устаткування й інших нормативних і експлуатаційних документів з ядерної, радіаційної та технічної безпеки АЕС.

Крім того, такі дні проводяться задля оцінки й аналізу основних виробничих показників безпеки енергоблоків; періодичного контролю за технічним станом обладнання і системами, важливими для безпеки; дотримання персоналом правил, норм і вимог інструкцій з експлуатації; реалізації програми підвищення рівня безпеки.