Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

07.09.2023

У профтехучилищі Рівненської АЕС цього року «атомні» спеціальності опановуватимуть 156 юнаків і дівчат

Broken image placeholder.

Першокурсників цьогоріч – три групи. Це випускники 9-х класів (52 людини) та 11-х (16), дехто з них має свідоцтва й атестати з відзнаками.

Охочих пов'язати своє майбутнє з атомною енергетикою було значно більше, але і конкурс – понад дві особи на місце.

В училищі РАЕС молодь сьогодні опановує такі спеціальності: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування. І якщо хтось думає, що дівчатам тут не місце, то сильно помиляється.

Майбутня атомниця, першокурсниця Вікторія Стібиш, обрала для навчання професію слюсаря з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики. Бо переконана: не існує «нежіночих» професій, якщо є бажання працювати. Каже: «Мені цікаво вивчати цю спеціальність... У майбутньому хочу працювати на Рівненській АЕС, і думаю, профтехучилище електростанції – відмінний старт на шляху до цієї мети».

Нині, в умовах глобальної енергетичної кризи та націленості на невпинне скорочення викидів, ядерна енергетика набуває дедалі більшої важливості в усьому світі. Тому працювати в атомній галузі не лише престижно, а й почесно. Перед майбутніми атомниками відкриваються численні можливості, бо саме атомна генерація є найнадійнішим джерелом чистої енергії.

Енергоатом вітає майбутніх атомників та бажає цікавого і продуктивного навчання!