Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

22.08.2024

На РАЕС визначили кращого оператора реакторного відділення

Конкурс професійної майстерності серед молодих працівників відбувся в реакторному цеху №2 (РЦ-2) Рівненської АЕС.

Цього року у конкурсі взяли участь п’ятеро операторів VI групи, які працюють на енергоблоках № 3 та № 4 (ВВЕР-1000). Більшість брали участь у такому конкурсі вперше. У ході теоретичного та практичного етапів професійних змагань молодь продемонструвала свої знання. Конкурсантів оцінювала комісія у складі представників цеху, навчально-тренувального центру, Первинної профспілкової організації та Організації молоді ППО електростанції.

Перший етап передбачав тестування з питань охорони праці, пожежної та радіаційної безпеки, правил і норм в атомній енергетиці, теоретичних основ теплотехніки, ядерної фізики та основ фізики реакторів, теоретичних основ хімії води, а також перевірку знань щодо роботи трубопроводів, теплообмінного та іншого устаткування АЕС, технологічних систем реакторного відділення та якісного обходу приміщень. Під час практичного етапу атомники здійснювали детальний опис необхідних дій для введення в роботу одного з насосів після капітального ремонту. На написання виділялося до двох годин часу. Молодим спеціалістам потрібно було продемонструвати розуміння всього процесу виконання роботи, описати операції, що виконуються оператором, а також його комунікацію з іншими працівниками у зміні для безпечного та надійного виконання запланованої роботи.

«Про всіх наших працівників можу сказати лише найкраще. Ми цінуємо та поважаємо нашу молодь, їхні знання дозволяють їм якісно виконувати професійні обов’язки. Та все ж конкурс профмайстерності має на меті знайти кращого, дає можливість конкурсантам проявити свої знання і найкращі риси, що також враховується для їхнього подальшого кар’єрного розвитку. Переможці ще перших галузевих конкурсів сьогодні успішно працюють на блочних щитах управління. А здобуті перемоги ще раз підтверджують, що майстерність і кваліфікація наших молодих фахівців є доволі високою», – зазначає начальник РЦ-2 Юрій Ємельянов.

За підсумками конкурсу перше місце посів Юрій Панчук, другою стала Дар’я Папежук. Призерів буде відзначено грошовими винагородами. Переможець також представлятиме Рівненську АЕС на галузевому конкурсі профмайстерності серед молодих працівників Енергоатома, що відбудеться у жовтні на Південноукраїнській АЕС.

Юрій Панчук працює в реакторному цеху № 2 РАЕС десять років, останні два роки – на нинішній посаді. Участь у конкурсі взяв уперше. На думку молодого спеціаліста, потрібно використовувати будь-які можливості для того, щоб розвиватися в професії.

«Щодо важливості професії, то тут час демонструє, наскільки необхідною є енергетика, а особливо атомна, яка загалом виділяється на фоні всієї генерації. Зокрема можливості для розвитку в цій сфері, в найближчій перспективі, відкриваються великі. Ми повинні відповідати усім нинішнім вимогам, – ділиться Юрій Панчук. – Такий конкурс важливий з точки зору розвитку професійних здібностей, навичок, вмінь. Багато часу зайняла підготовка до конкурсу. Потрібно працювати з величезною кількістю документації, відточувати практичні навички. На черзі – галузевий конкурс, де потрібно гідно виступити, показати рівень нашого підприємства та цеху. Тож буду ретельно готуватися, робити все максимально від мене залежне і, сподіваюся, покажу хороший результат».

None