Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

16.08.2024

На РАЕС тривають конкурси профмайстерності серед молодих працівників

14 серпня у цеху теплової автоматики та вимірювань (ЦТАВ) відбувся конкурс профмайстерності за професією електрослюсар з ремонту й обслуговування автоматики та засобів вимірювання електростанції.

Учасниками конкурсу стали шестеро електрослюсарів віком до 35 років включно.

«Хлопці усі старанні, ініціативні та дуже відповідальні, оскільки працюють з обладнанням систем безпеки, систем нормальної експлуатації, систем важливих для безпеки. Попередньо на дільницях цеху серед електрослюсарів було проведено відбірковий етап, тому у конкурсі змагалися кращі», – зазначив заступник начальника ЦТАВ РАЕС по роботі з персоналом Володимир Чигаркін.

Традиційно конкурс складався з двох етапів: теоретичного і практичного. Під час теоретичного етапу учасники відповідали на запитання за курсами: охорона праці, пожежна та радіаційна безпека, правила технічної експлуатації, основи електротехніки, метрологія, теплотехнічні вимірювання, спеціальна технологія та якісний ремонт. Під час виконання практичного завдання конкурсантів оцінювали за такими критеріями: підготовка робочого місця та необхідних інструментів й пристроїв, правильність послідовності операцій та їх виконання, відсутність порушень вимог охорони праці, вміння застосовувати інструменти і пристрої, тривалість виконання робіт.

«Під час практичного завдання учасникам необхідно було за одну годину переналаштувати параметри датчика, а також перевірити технічні характеристики первинного датчика перепаду тиску з цифровою обробкою сигналу. Такі завдання електрослюсарі виконують мало не щодня. Правильність виконання є дуже важливою, оскільки від точної роботи датчиків залежать показники, згідно з якими персонал блочного щита управління енергоблоку веде технологічний процес», – зауважив майстер виробничої дільниці ЦТАВ Володимир Сергійчук.

За результатами конкурсу третє місце посів Олександр Дорощук, другим став Михайло Кашпуренко, а перемогу здобув Максим Кривко.

«На РАЕС працюю близько трьох років. Вперше взяв участь у конкурсі профмайстерності. Це було хвилююче, але дуже цікаво. Була хороша конкуренція, що дало можливість проявити себе якнайкраще. Відчуваю велику відповідальність, оскільки невдовзі на мене чекає участь у галузевому конкурсі. Тому вже планую розпочати підготовку до нього, аби гідно представити Рівненську АЕС», – розповів переможець.

Конкурси професійної майстерності серед молодих працівників філій АТ «НАЕК «Енергоатом» заплановано на жовтень. Від Рівненської АЕС учасниками стануть переможці конкурсів, що проходять влітку у підрозділах підприємства. Відповідно до Колективного договору такі конкурси проводяться щороку за вісьмома визначеними спеціальностями.

None None