Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

17.06.2024

Понад 115 тисяч гривень для ЗСУ зібрали учасники веломарафону «100 ВЕЛОWatt»

15 червня відбувся благодійний веломарафон на підтримку ЗСУ «100 ВЕЛОWatt». Організаторами події є: Рівненська АЕС, Первинна профспілкова організація підприємства, Організація молоді ППО РАЕС, за підтримки велокоманди «РАЕС team» та ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області.

До участі у цьогорічному веломарафоні зареєструвалися близько 170 учасників на дистанції 100 км та, вперше, на 60 км. Це спортсмени та велолюбителі віком з 18 до 65 років із восьми областей України: Рівненської, Волинської, Хмельницької, Львівської, Київської, Запорізької, Миколаївської та Івано-Франківської. Серед учасників – працівники Рівненської АЕС та інших філій АТ «НАЕК «Енергоатом». Усі велосипедисти здійснили благодійний внесок на рахунок ГО «ЕНЕРГІЯ ПЕРЕМОГИ» або ж у скриньку на підтримку ЗСУ.

Маршрут проходив мальовничими дорогами Рівненщини та Волині, охопивши понад 20 сіл. Впродовж маршруту розміщувалися контрольні пункти, де волонтери Первинної профспілкової організації РАЕС, Організації молоді ППО РАЕС та ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області підтримували учасників, подавали напої та смачний перекус. Безпеку марафонців забезпечували медики, поліціянти, а також волонтери-рятувальники.

Фінішували на території реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Біле озеро», де на учасників чекало частування смачним обідом. У результаті на дистанції 100 км в абсолюті серед чоловіків перше місце здобув Дмитро Стецюк, друге – Назар Старжинський, третє – Павло Семенюк. На цій же дистанції серед жінок трійку лідерок очолила Марія Харитоненко, срібло завоювала Марія Пак, бронзу – Зімко Баланюк. У абсолюті на 60 км серед чоловіків першість виборов Станіслав Харечко, другим став Андрій Гриньків, третю сходинку п’єдесталу посів Олександр Головаш. Серед жінок в абсолюті на цій дистанції золото взяла Юлія Руднік-Гриньків, її наздогнала Наталія Харечко, виборовши срібло та випередивши суперницю Аліну Вертюченко, яка здобула бронзу. В окремій категорії «електровелосипеди» лідером став Станіслав Завізіон. Найшвидшими серед працівників АТ «НАЕК «Енергоатом» стали Максим Сапай (ПАЕС) на 100 км та Станіслав Харечко (РАЕС) на 60 км. У командному заліку серед філій Енергоатома першу сходинку п’єдесталу переможців очолила Південноукраїнська АЕС, другою стала Рівненська АЕС та третьою Хмельницька АЕС. Більше результатів за посиланням. Усі фінішери отримали медалі, а призери також нагороджені кубками і приємними подарунками від організаторів.

Неодноразовий учасник та призер спортивних заходів Рівненської АЕС Дмитро Стецюк переміг у змаганнях з рекордом траси (час – 3:00:03, темп – 33.32):

«У веломарафоні РАЕС беру участь не вперше та перемогти вдалося лише сьогодні. Задоволений результатом. Дорога, як завжди, є родзинкою веломарафону, зокрема це: гравійні ділянки, бруківка, комфортне і «екстремальне» асфальтове покриття. Водночас краса Полісся, свіже повітря – заряджають і надихають. Для мене й інших учасників це також психологічна розрядка, спілкування з однодумцями, позитивні емоції та, насамперед, ми всі приїхали підтримати благодійний захід. У мене багато друзів, які служать в лавах ЗСУ, які розповідають, що такі заходи, спрямовані на їхню підтримку, мотивують, тож дякуємо нашим захисникам!», – прокоментував рівнянин.

Цього року у веломарафоні вперше, саме на дистанції 60 км, взяла участь працівниця Рівненської АЕС, членкиня велокоманди ««РАЕС team» Юлія Руднік-Гриньків:

«Враховуючи мальовничість маршруту та меншу протяжність асфальту, разом із чоловіком обрали цю дистанцію. Було цікаво, проїхали різноманітне покриття. Відчувалася спека, але як завжди була забезпечена потужна підтримка на контрольних пунктах. Дякуємо Збройним силам, завдяки яким сьогодні можемо бути тут», – поділилася враженнями дівчина.

Привітали призерів та подякували усім фінішерам заходу генеральний директор Рівненської АЕС Павло Ковтонюк та голова Первинної профспілкової організації РАЕС Іван Мельник.

«Можливо не кожен піднявся на п’єдестал, але усі ви – переможці, адже долучаєтесь до благодійної ініціативи, ведете здоровий спосіб життя та б’єте власні рекорди. Чи не найкращий момент, коли вас обіймають друзі і рідні після подолання складної дистанції. Дякуємо усім за небайдужість, активну життєву і громадянську позицію», – наголосив Павло Ковтонюк.

«Сьогодні ми об’єднали колектив станції, цілі родини, мешканців міста та інших областей. Дякуємо усім, хто долучився і задонатив кошти на підтримку Збройних сил. Попереду плануємо ще декілька масштабних заходів: тріатлон, турнір на відкритій воді, кубок з пляжного футболу, тож запрошуємо усіх бажаючих!», – зазначив Іван Мельник.

У підсумку благодійного заходу організаторам вдалося зібрати 115,8 тисяч гривень, які будуть спрямовані на закупівлю необхідного обладнання для ЗСУ.

«Рівненська АЕС проводить такі заходи насамперед для того, щоб зібрати кошти на технічні засоби для наших захисників, а саме тим бригадам і підрозділам, яким це зараз найбільш потрібно. Дякуємо усім учасникам, які приїхали з різних куточків країни та зробили свій внесок. На черзі щорічний благодійний тріатлон, який, сподіваємось, пройде не менш масштабно. Усі деталі згодом», – розповів голова Організації молоді ППО РАЕС Давид Ейвазов.

None None