Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

23.04.2024

Працівники РАЕС – призери благодійного забігу «Half Marathon ENERGY 2024»

Працівники Рівненської АЕС взяли участь у благодійному забігу на підтримку ЗСУ «Half Marathon ENERGY 2024».

Забіг відбувся 20 квітня у м. Нетішин. Вже вдруге Хмельницька АЕС стає організатором такої масштабної події. Учасниками забігу стали понад 200 осіб з 12 областей України. Вони бігли на дистанціях 5 км, 10 км та 21,1 км, а маршрут пролягав поруч з енергоблоками ХАЕС, її мальовничим ставком-охолоджувачем та лісовим масивом. Декілька спортсменів також долучилися онлайн, серед них зокрема і мешканці тимчасово окупованих територій. Усіх бігунів об’єднала одна мета – зібрати кошти для Збройних сил України.

Традиційно учасниками благодійної події стали працівники Рівненської АЕС та мешканці Вараша. Близько 50 рівненських атомників змагались на різних дистанціях та в різних вікових категоріях, однак кожен фінішував з чудовим результатом як для себе, так і в заліку змагань.

Зокрема у напівмарафоні перші місця у своїх вікових категоріях посіли Ярослав Скібчик (18-35 років) та Андрій Куцко (36-50 років), а також друге місце здобув Леонід Нестерчук (51+). На дистанції 10 км серед жінок Оксана Лосінець виборола бронзу у категорії «18-35 років», а серед чоловіків Артем Тищук – срібло у категорії «36-50 років». На дистанції 5 км серед чоловіків Анатолій Харечко виборов срібло в категорії «51+». На цій же дистанції серед жінок перше місце у віковій категорії «36-50 років» здобула Олена Гуцало та друге місце у віковій категорії «18-35 років» завоювала Марія Мороченець. У результаті команда РАЕС посіла перше загальнокомандне місце.

У підсумку благодійного забігу спортсменам вдалося зібрати 123 тисячі гривень, які будуть спрямовані на закупівлю необхідного обладнання та техніки для ЗСУ.

Генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра зазначив, що цьогорічний забіг мав рекорд за кількістю учасників, сумарно вони пробігли 2,5 тисячі кілометрів.

«Енергоатом продовжує заходи, спрямовані на те, щоб консолідувати суспільство заради Перемоги. Це вже вдруге на ХАЕС організовано забіг серед атомників та інших українців, які люблять бігати, дбають про своє здоров’я та прагнуть допомогти військовим. Вони пробігли маршрут, що об’єднує Нетішин, Вараш, Южноукраїнськ, Енергодар, Київ та інші міста України. За зібрані кошти буде закуплено необхідні речі, за якими до нас звертаються наші захисники. Звернень дуже багато. Військові потребують тепловізорів, систем радіоелектронної боротьби, квадрокоптерів, запасних частин до транспорту тощо. Нині Енергоатом наближається до мільярдної цифри – це ті кошти, які колективи Компанії скерували на допомогу військовим. Дякую усім, хто долучився, зокрема колективу Рівненської АЕС, які взяли участь такою великою командою. Запрошуємо на наш наступний благодійний захід. Долучайтеся задля власних перемог та заради нашої спільної Перемоги», – підкреслив очільник ХАЕС.

Один з учасників забігу – працівник РАЕС Станіслав Харечко біг маршрут разом зі своєю сім’єю: дружиною та батьками, щоправда на різних дистанціях (5 та 10 кілометрів).

«Вперше долучаюся до цього заходу, минулого року почув чимало схвальних відгуків від моїх одноклубників (ГО СК «Amber Tri Sports» – прим. ред.). Приємно побачити стількох колег з нашого підприємства та інших АЕС. Організація на високому рівні. Мальовничий маршрут пролягав пристанційною територією, вздовж якого було багато підтримки. Нас зустрічали з посмішкою, частували смачною юшкою та солодощами. Було дуже атмосферно. Радіємо, що сім’єю успішно подолали дистанції і змогли потрапити на п’єдестал у своїх вікових категоріях: мама здобула золото, тато – срібло, а дружина – бронзу в абсолюті. Чекаємо подальших заходів, зокрема на Рівненській АЕС», – прокоментував спортсмен.

«Працівники нашої філії вкотре долучилися до благодійного заходу зі збору коштів для ЗСУ. Дякуємо ХАЕС за те, що роблять хорошу справу й організовують такі благодійні заходи, а також адміністрації РАЕС за надану підтримку із транспортом для участі у події. Такі заходи важливі, адже їхня основна мета – підтримати наших військових. Бонусом ми також добре провели час, поспілкувалися з однодумцями. Приємно, що в результаті наша команда завоювала перше загальнокомандне місце. Подібні події цьогоріч відбуватимуться і на нашому майданчику, тож із нетерпінням чекаємо на них», – підсумував учасник забігу, працівник РАЕС Олександр Ошурко.

None None