Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

25.04.2024

Розвиток культури безпеки на РАЕС – безперервний процес

На Рівненській АЕС відбулася підсумкова відеонарада у межах «Дня безпеки» на чолі з головним інженером – першим заступником генерального директора Вячеславом Стояновим.

«День безпеки» на РАЕС проводиться щоквартально відповідно до визначеної річної програми. Щоразу до порядку денного входять питання, що стосуються перевірки фактичного стану ядерної, радіаційної та технічної безпеки, а також підвищення безпеки і відповідності енергоблоків вимогам чинних нормативних документів.

Захід проведено в онлайн-форматі. Учасниками були представники адміністрації, експлуатаційних і ремонтних підрозділів, інженерної підтримки. У ході наради представлено підсумки 1 кварталу 2024 року щодо: показників в межах програми ВАО АЕС «Показники роботи АЕС» (зокрема проведено порівняльний аналіз із 4 кварталом 2023 року); оцінки рівня експлуатаційної безпеки (зазначено – майже всі показники перебувають в «зеленій» зоні); стану радіаційного захисту (виконання дозових бюджетів); стану ядерного палива та ядерної безпеки. Також представлено результати проведення «Дня безпеки» у структурних підрозділах, а саме стан виконання заходів, визначених за тематикою попереднього кварталу. У підсумку обговорено 35 запланованих заходів другого кварталу поточного року.

«Основними завданнями «Дня безпеки» є виявлення порушень та невідповідностей вимогам нормативних документів; проведення нагляду за технічним станом обладнання і систем, важливих для безпеки, та за дотриманням персоналом вимог інструкцій з експлуатації, правил та норм; планування і контроль виконання заходів, розроблених для усунення зауважень, що виявлені під час «Дня безпеки»; врахування досвіду експлуатації інших АЕС щодо покращення стану безпеки. Усі 35 заходів, що заплановано виконати у другому кварталі цього року, сприятимуть розвитку культури безпеки на РАЕС, а це – безперервний процес на нашому підприємстві», – підкреслив заступник головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки РАЕС Дмитрій Галкін.