Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

25.07.2023

На РАЕС розпочала роботу нова група експертів МАГАТЕ

На майданчику Рівненської АЕС розпочала роботу десята група експертів постійної місії МАГАТЕ на РАЕС з питань ядерної безпеки та захищеності, яка працюватиме до 15 серпня поточного року. Цього разу до групи увійшли фахівці з Великої Британії та США.

Нагадаємо, що постійна місія МАГАТЕ діє на РАЕС відповідно до технічного завдання, погодженого українським Урядом та МАГАТЕ, зокрема щодо фізичного захисту та ядерної безпеки. Робота експертів кожної з груп, які входять до постійної місії Агентства, будується відповідно до семи фундаментальних принципів та передбачає чотири основні види діяльності місії. 


За підсумками роботи попередньої групи, міжнародні експерти відзначили високий рівень дотримання персоналом РАЕС вимог безпеки. Крім того, подякували персоналу та керівництву електростанції за професіоналізм та значний внесок у забезпечення стабільної роботи енергоблоків в умовах російської агресії. 


Програма перебування експертів ротаційної групи включала обходи та огляди обладнання, спілкування із персоналом. Також представники Агентства поділились досвідом у сфері забезпечення безпеки при зміні постачальника обладнання, підготувавши презентацію для представників експлуатаційних та ремонтних підрозділів електростанції.


«Я пишаюсь тим, що є членом постійної моніторингової місії МАГАТЕ на Рівненській АЕС. Хочу зазначити, що персонал підприємства експлуатує енергоблоки в екстраординарній ситуації. Усю отриману інформацію впродовж нашої роботи обов’язково буде викладено у звіті та передано до центрального офісу Агентства у Відні. Дякуємо за відкритість та можливість відчути себе частиною злагодженої команди рівненських атомників», - зазначили експерти МАГАТЕ.


У свою чергу, спеціалісти новоприбулої групи окреслили коло завдань та висловили сподівання на плідну та активну співпрацю впродовж наступних трьох тижнів.


«Дякуємо за конструктивний діалог. Отримана інформація та технічні рекомендації під час презентації щодо зміни постачальника обладнання будуть неодмінно втілені та використовуватимуться  у майбутньому на РАЕС», - зауважив координатор місії МАГАТЕ на РАЕС, заступник головного інженера з технології та інжинірингу Ігор Курінний.


«Дякуємо експертам за роботу місії МАГАТЕ на Рівненській АЕС. У цьому ми бачимо підтримку усього цивілізованого світу в надскладній боротьбі з російським ворогом», - підсумував головний інженер – перший заступник генерального директора РАЕС В’ячеслав Стоянов.

None

Довідково: Постійна моніторингова місія МАГАТЕ на Рівненській АЕС діє із січня 2023 року. Розташування місій агентства на всіх українських АЕС відбулося на офіційний запит України. Іноземні спеціалісти здійснюють моніторинг ситуації та надають технічні консультації, вивчають потреби на ядерних об’єктах для подальшого надання технічної допомоги.


Основна мета місії – спостереження та документальне оформлення інформації щодо стану роботи атомних установок, забезпечення комунікації через встановлені канали зв’язку, визначення пріоритетних потреб щодо закупівлі обладнання, надання технічних порад, у випадку, якщо такий запит є.

None None None