Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

29.05.2023

День спорту та творчості у межах благодійного заходу «Енергія Перемоги»

27 травня на стадіоні РАЕС «Ізотоп» відбувся 2-й день триденного благодійного заходу «Енергія Перемоги» з нагоди 50-річчя Рівненської АЕС.

Працівники електростанції, мешканці та гості міста мали змогу випробувати себе у різних спортивних та мистецьких майстер-класах, взяти участь у легкоатлетичних змаганнях, відвідати міжобласний турнір з волейболу та календарну гру чемпіонату області з футболу. Водночас в інформаційному центрі РАЕС «Полісся» протягом дня проводили екскурсії, на яких гостям розповідали про історію будівництва і розвитку електростанції та її міста-супутника. Усе це відбувалося з метою – зібрати кошти на підтримку українського війська.


Стартував благодійний захід з урочистого перформансу. Енергійне та патріотичне дійство з нагоди 50-річчя підприємства підготували понад 150 вихованців хореографічних гуртків Палацу культури РАЕС. Відкривали урочистий захід генеральний директор Рівненської АЕС Павло Ковтонюк та профспілковий голова станції Іван Мельник.


«Навіть під час дії воєнного стану атомники працюють заради безпечного та стабільного виробітку електроенергії. Ми продовжуємо докладати максимум зусиль для того, щоб у всіх домівках нашої країни було світло. Атомні блоки – це основа енергетичної системи країни, а стабільність і ефективність їхньої роботи – запорука її незалежності», – звернувся до присутніх Павло Ковтонюк.
«РАЕС – основне бюджетоутворювальне підприємство м. Вараш. Вона утримує і приділяє значну увагу соціальним об’єктам, де мають можливість займатися спортом та творчістю наші діти. Вірю, що молоде покоління буде жити та розвиватися в мирній Україні», – наголосив Іван Мельник.


Мистецькі майстер-класи, які відбувалися впродовж дня, підготували керівники гуртків Палацу культури РАЕС. Охочих вчили виготовляти ляльок-мотанок, створювати патріотичні «торбинки добра» та різноманітні вироби з державною символікою та логотипом РАЕС. Найменших гостей залучали до таких розваг, як: малюнок на асфальті, бодіарт та селфі з аніматорами в образах казкових персонажів. Зауважимо, що всі виготовлені ляльки-мотанки «Янголи Свободи» із побажаннями від дітей поїдуть на передову оберігати наших воїнів.
«Мені сподобалося виготовляти янголятко для наших захисників. У своїй записці я подякував військовим за те, що вони нас оберігають. А ще приємно, що мені сьогодні подарували синьо-жовту стрічку», – розповів восьмирічний Ілля.


Завідувач сектору гурткової роботи ПК РАЕС Олена Наумчук зауважила, що усі гості заходу зустріли 50-річчя енергогенеруючого підприємства у дружній, сімейній атмосфері з надією на краще майбутнє: «Тут зібралися різні покоління, адже кожен прагне бути частиною благодійного заходу. Гості, від найменших до найстарших, зробили різні внески до благодійної скриньки. Усі ми й надалі будемо старатися допомагати Збройним силам, стаючи на крок ближче до Перемоги».

None

На бігових доріжках стадіону відбулися легкоатлетичні змагання. Для участі у забігу на одну милю зареєструвалися 43 дорослих у різних вікових категоріях; до забігу на 60 метрів долучилися 56 дітей; у естафеті (4х100 м) взяли участь п’ять змішаних команд – дві жіночих та шість чоловічих. Варто відзначити, що серед учасників було чимало працівників різних структурних підрозділів Рівненської АЕС та членів їхніх сімей. Відповідно до усіх вікових груп призери легкоатлетичних змагань нагороджені медалями. Кожен з учасників на фініші отримав синьо-жовту стрічку.


Як розповіла членкиня команди-переможниці жіночої естафети, працівниця управління кадрів РАЕС Галина Майданюк, разом із колегами своєю участю у благодійному заході вони прагнули долучитися до допомоги Збройним силам та, як бонус, провести час із користю для здоров’я.


Окрім того, у межах заходу «Енергія Перемоги» на спеціально облаштованих майданчиках відбулися спортивні майстер-класи і показові виступи представників комплексної дитячо-юнацької спортивної школи РАЕС та спортивних секцій спорткомплексу «Ізотоп». Гості випробовували свої сили у боксі, кікбоксингу, греко-римській боротьбі, важкій атлетиці, гирьовому спорті, пауерліфтингу. Охочі мали змогу відвідати майстер-клас зі стрільби із пневматичної зброї, а також спробували пограти у теніс, пляжний волейбол, футбол тощо. 


Школярка Таїсія займається тенісом чотири роки. На благодійному заході дівчинка разом з іншими юними тенісистами під час міні-турніру показувала свою майстерність гри: «Теніс вимагає багато сили та витривалості. Прийшло досить багато людей, які хотіли навчитися грати, а ми їм допомагали, давали поради. Відвідувачі казали, що обов’язково ще повернуться, тому, вважаю, що сьогодні ми заохотили багатьох людей до занять спортом».


Спецпідрозділ військової частини 3045 продемонстрував дії щодо знешкодження озброєних злочинців із застосуванням БТР та штатної зброї. Інструктори з домедичної допомоги розповідали та навчали, з використанням манекену та інших споряджень, як діяти та надавати домедичну допомогу потерпілому. На майданчику біля стадіону діяла демонстрація техніки пожежних частин міста та електростанції, де кожен, зокрема, міг одягти спорядження рятувальника. Також відбувся майстер-клас із плетіння маскувальних сіток. Впродовж дня відвідувачі заходу «Енергія Перемоги» пригощалися фірмовим пловом та гарячим чаєм, які приготували на польовій кухні. 


У спортзалі Палацу культури РАЕС також відбувся міжобласний турнір з волейболу серед ветеранів «Кубок РАЕС». У ньому взяли участь три команди: РАЕС, ХАЕС та команда з міста Сарни «Хлібодар». Три гри за коловою схемою завершилися перемогою кожної з команд, тому результати визначали за підсумками забитих м’ячів. Третє місце п’єдесталу зайняла команда Рівненської АЕС, другу сходинку посіла команда Хмельницької АЕС та перше місце здобули сарненські волейболісти. 


Другий день благодійного заходу «Енергія Перемоги» завершився календарною грою чемпіонату Рівненської області з футболу. ФК «Вараш-РАЕС» зійшовся у поєдинку з ФК «Моноліт». Закінчилася гра з рахунком 4:2 на користь команди «Вараш-РАЕС».

None