Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

23.05.2023

Дотримання стандартів безпеки щодо захищеності АЕС – мета місії МАГАТЕ

На Рівненській АЕС відбулася ротація шостої групи експертів постійної місії МАГАТЕ.

Проведено ознайомлення нових експертів із командою спеціалістів РАЕС, яка координує їхню роботу тут, адже постійний зв’язок є важливою складовою успішної співпраці. Куратором від РАЕС за цим напрямом є заступник головного інженера з технології та інжинірингу Ігор Курінний. 
У ході зустрічі проведено передачу повноважень від шостої команди експертів МАГАТЕ – сьомій. Експерти впродовж трьох тижнів травня працювали на промисловому майданчику, зокрема відвідали кризовий центр, навчально-тренувальний центр і провели спостереження за навчанням персоналу. Вони презентували наступникам підсумки своєї роботи, а також пропозиції щодо можливих напрямів подальшої діяльності.


Враховуючи, що кожен експерт має вузьку спеціалізацію, спостереженнями охоплюються різні напрями діяльності АЕС. Ними здійснюється щоденний моніторинг ситуації за сімома фундаментальними принципами безпеки. Планується, що сьома група приділятиме більшу увагу фізичній захищеності РАЕС. Також очікується, що акценти зосередяться на безпеці ядерної установки та співпраці з відділом розвитку персоналу станції задля збереження здорового психологічного клімату в колективі.


Експерти обов’язково документуватимуть свої спостереження щодо дотримання принципів безпеки та активно співпрацюватимуть з персоналом РАЕС. До функцій експертів належить також надання практичних порад спеціалістам електростанції.


Як підкреслив Ігор Курінний, РАЕС завжди відкрита для міжнародного партнерства: «Дієва підтримка МАГАТЕ дозволяє крок за кроком йти назустріч нашій перемозі». Готовність до співпраці також висловив начальник інспекції на РАЕС Держатомрегулювання Володимир Краснощоченко.

None None