Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

18.12.2023

Президенти Енергоатома та Westinghouse обговорили низку важливих проєктів

17 грудня 2023 року в офісі Енергоатома відбулась робоча зустріч очільника ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна з президентом і головним виконавчим директором Westinghouse Electric Company Патріком Фрагманом.

None

Сторони обговорили посилення існуючої співпраці між компаніями, зокрема, підписання угоди про постачання реакторного острова AP1000 для блоку №5 Хмельницької АЕС та успішне завантаження ядерного палива у реактор ВВЕР-440 Рівненської АЕС, що було вироблено компанією Westinghouse Electric Sweden AB за участі фахівців Енергоатома.

«Вважаю, що підписання контракту про закупівлю обладнання для енергоблока АР1000 – це епохальна подія у розвитку вітчизняної атомної енергетики. Перший західний енергоблок в Україні додасть понад 1100 МВт потужності й посилить вітчизняну енергонезалежність», – наголосив Петро Котін.

None

Крім того, Петро Котін надав високу оцінку якості американського палива для реактора ВВЕР-440 Рівненської АЕС, яке було успішно завантажене у вересні цього року. Президент НАЕК також розповів про успіхи у створенні власної лінії збірки ядерного палива, що допоможе зруйнувати російську монополію на цьому ринку.

«Україна продовжує ліцензування, аби забезпечити промислове виробництво власних тепловидільних збірок, за технологією компанії Westinghouse», – зазначив він.

None

Своєю чергою, Патрік Фрагман наголосив, що спільна робота Westinghouse та Енергоатома й надалі триватиме і розширюватиметься. Керівник Westinghouse запевнив, що кооперація дозволить реалізувати амбітні плани. Підтвердженням міцної двосторонньої роботи стане створення спільного інженерного центру Енергоатому і Westinghouse на території України, в якому українські й американські фахівці разом працюватимуть над реалізацією спільних проєктів.

None None None