Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

10.02.2023

Енергоатом продовжує співпрацю з британськими компаніями у спільних ядерних проєктах

Broken image placeholder.

Про це сказав президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін під час зустрічі з Першим секретарем з енергетичної політики Посольства Великої Британії в Україні Пітером Вікенденом 9 лютого 2023 року.

«Ми тісно співпрацюємо з британськими компаніями у спільних ядерних проєктах. Зокрема, нещодавно Енергоатом та Urenco домовились про довгострокове співробітництво в галузі постачання збагаченого урану для потреб українських АЕС», - зазначив Петро Котін.

Також очільник Енергоатома розповів, що Компанія знаходиться в постійному діалозі з британським розробником малих модульних реакторів Rolls-Royce. Партнери продовжують вивчати можливості для використання малих модульних реакторів в Україні та узгоджують наступні кроки.

Своєю чергою Пітер Вікенден запевнив, що Посольство Британії готове сприяти реалізації спільних ядерних проєктів між двома країнами.

Насамкінець Президент Енергоатома подякував в особі Першого секретаря з енергетичної політики Посольства Великої Британії уряду та народу за постійну допомогу та підтримку України у боротьбі за незалежність.