Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

02.04.2024

Активна волонтерська допомога українським захисникам від колективу Рівненської АЕС продовжується. Минулого тижня в інформаційному центрі «Полісся» РАЕС відбулась чергова передача обладнання.

None

За словами голови громадської організації «ЕНЕРГІЯ ПЕРЕМОГИ» Івана Кравчука, у межах акції «Я допомагаю ЗСУ!» у березні працівниками електростанції переказано на рахунок організації чотири мільйони триста тисяч гривень. Це відрахування від посадових окладів за лютий. Крім того, два мільйони гривень надійшло від профспілкового комітету Рівненської АЕС. За ці кошти вдалось закрити 42 звернення від 12-ти військових частин, де сьогодні служать працівники РАЕС та жителі Вараської громади.

«Для воїнів закупили систему радіоелектронної боротьби (РЕБ), FPV-дрони, квадрокоптери DJI Matrice 30, квадрокоптери DJI Mavic Pro та DJI Mavic 3T із тепловізійними камерами, генератори, системи супутникового зв’язку Starlink, коліматорні приціли, електричні пилки. Усе це для військових, які зараз перебувають у найгарячіших точках війни, – зазначив Іван Кравчук. – Оскільки сьогодні по всій лінії фронту ідуть важкі бої, хлопцям вкрай потрібна наша підтримка. Продовжують надходити звернення від командирів військових підрозділів з проханням надати допомогу дронами, тепловізорами, раціями, іншою спеціалізованою технікою. За два роки повномасштабної війни ворог розпочав застосовувати нові технології і ми повинні знайти спосіб протистояти їм. Сьогодні затребуваними на полі бою є FPV-дрони та засоби РЕБ».

Цього разу участь у передачі волонтерської допомоги взяли і юні жителі міста-супутника РАЕС – вихованці Вараського центру соціальних служб та послуг (ВЦССП) зі своїми керівниками. Вони власними руками створили для захисників браслети-обереги, листівки з побажаннями, патріотичні малюнки, а також 200 окопних свічок.

«Діти з радістю долучаються до багатьох благодійних акцій на підтримку ЗСУ. Вони малюють малюнки, плетуть браслети, виготовляють окопні свічки. Варто зазначити, що покоління сьогодення – це покоління розумних та прогресивних дітей, яким не байдуже якою мовою розмовляти і якою мові слухати пісні. У них сильне бажання допомогти. Вони зростають справжніми патріотами, які у майбутньому відстоюватимуть українську мову і культуру, національні інтереси. А люди старшого віку сьогодні допомагають в’язанням шкарпеток для захисників», зауважила директорка ВЦССП Світлана Пашко.

«Наші військові – це ангели із суперздібностями, які охороняють дітей і всіх українців. Ми на знак вдячності та підтримки зробили для них обереги, намалювали малюнки та листівки з побажаннями повернутися якнайшвидше до своїх рідних з перемогою України», – сказала маленька патріотка Богдана.

«Насправді підтримувати можна по-різному і будь-яка підтримка для військових є дуже потрібною. Для нас це цінно і необхідно, бо самотужки ми не впораємось. Безперервна фінансова підтримка рівненських атомників є надзвичайно важливою, завдяки їхнім донатам ми отримуємо військове обладнання та техніку. А речі, виготовлені дитячими руками, для нас як духовно-психологічна мотивація. Отримуючи їх, ми розуміємо, що нам є заради кого воювати, що нас чекають, про нас не забувають Такий тил неабияк додає сил на боротьбу із ворогом», – говорить військовослужбовець Максим.

Під час заходу дітям розповіли про роботу військового обладнання, його призначення на фронті. Також юним волонтерам провели екскурсію інформаційним центром РАЕС, а на завершення – вікторину, п’ятеро найактивніших учасників якої отримали іміджеві подарунки від ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області.

None