Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

19.03.2024

Чому варто обирати профспілку, розповіли під час лекції для новоприйнятих працівників

На Рівненській АЕС завершилася чергова програма підготовки новоприйнятих працівників за курсом «Професія – енергетик».

Нині програму підготовки пройшли 38 працівників, які працевлаштовані до 17 структурних підрозділів підприємства. Більшість з них мають робітничі спеціальності, зокрема половина – випускники професійно-технічного училища Рівненської АЕС.
Курс «Професія – енергетик» передбачає заняття з охорони праці й основ професійної діяльності в галузі та практичне навчання із застосування первинних засобів пожежогасіння. У навчально-тренувальному центрі РАЕС новим працівникам розповідають також про правила гігієни праці, основи ядерного законодавства України, принципи культури безпеки, правила фізичного захисту, ділового етикету тощо. Крім того, частиною програми навчання є екскурсія інформаційним центром РАЕС та зустріч із представниками Організації молоді Первинної профспілкової організації (ОМ ППО) підприємства.


В інформцентрі гості дізналися про історію розвитку Рівненської АЕС, ознайомилися із основами процесу виробництва електроенергії та завантаження ядерного палива, дізналися про культурну спадщину краю.
Лекцію за темою «Профспілка. Її роль в житті працівника» для новоприйнятого персоналу провів представник Організації молоді ППО РАЕС Євгеній Бураков. За словами атомника, сьогодні молодь складає п’яту частину колективу РАЕС.


«Така лекція в межах курсу «Професія – енергетик» проводиться вже більше десяти років для того, щоб працівники мали уявлення про профспілкову організацію. Ми розповідаємо про її призначення та що дає членство у ній; про структуру, колективний договір та про наші соціальні й іміджеві заходи. Багато активістів зацікавились вступом до нашої організації саме після таких зустрічей, деякі з них зараз члени Ради ОМ ППО РАЕС чи ЦК Атомпрофспілки. Тож, це корисна та унікальна ініціатива, яка ще раз підтверджує високий рівень співпраці адміністрації із профспілкою», – підкреслює Євгеній Бураков.


Працівниця служби експлуатації будівель та споруд Марія Матвієнків розповідає, що спеціальність, якої навчалась у виші, обрала свого часу з чітко визначеною метою – працювати на енергооб’єкті.


«Як мешканка Вараша, в інформаційному центрі РАЕС я не вперше, тож про підприємство знала вже чимало, однак сьогодні поглибила свої знання про електростанцію та її історію, – ділиться Марія Матвієнків. – Вважаю, курс «Професія – енергетик» є важливим для усіх, хто лише працевлаштувався на енергогенеруюче підприємство. Таке навчання – це можливість отримати цінну й корисну інформацію. Лекція про профспілку була не менш цікавою та корисною. Сьогодні профспілка захищає права працівників, надає додаткові бонуси, з якими життя стає комфортнішим, вважаю, це вже чудова мотивація, щоб бути її членами».

None None