Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

14.06.2023

Westinghouse та Енергоатом зміцнюють ядерну безпеку в Україні, модернізуючи системи охолодження на реакторах ВВЕР-440

Broken image placeholder.

Компанії підписали контракт на проєктування, виробництво та постачання систем тривалого охолодження гермооболонки для модернізації енергоблоків однієї з вітчизняних АЕС.

На прохання Енергоатома Westinghouse вперше розробив систему довготривалого охолодження контайнменту. Вона стала справжнім технологічним проривом і суттєво підвищить безпеку реакторних установок ВВЕР-440 радянського виробництва.

Зазначена система в разі аварії забезпечує довготривале утримання активної зони реактора в безпечному стані, тож її встановлення позитивно вплине на безпеку ядерних об‘єктів України та забезпечить додатковий захист реакторних установок.

«Цей контракт є частиною нашого зобов’язання допомогти Україні у забезпеченні надійного та безпечного енергетичного майбутнього, – сказав Ден Самнер, президент Westinghouse з експлуатації.Такі інновації у сфері безпеки, як системи тривалого охолодження гермооболонки, підвищать захищеність реакторів ВВЕР-440 Енергоатома на десятиліття вперед».

А президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, підкресливши важливість впровадження нової системи охолодження, наголосив, що «два українських ВВЕР-440 після її встановлення будуть найбільш безпечними реакторами такого типу у світі. Усуваються недоліки радянського проєкту, відтак безпека ядерних об‘єктів України виходить на новий рівень».

Для довідки: Westinghouse – багаторічний надійний партнер ДП «НАЕК «Енергоатом». Компанії уклали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за технологією АР1000.

Детальніше