Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

26.07.2023

Петро Котін обговорив питання співпраці в атомній галузі з представниками Міністерства закордонних справ Чехії

Broken image placeholder.

26 липня 2023 року президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін провів зустріч із спеціальним представником з питань енергетичної безпеки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки Вацлавом Бартушкою та Надзвичайним і Повноважним Послом Чехії в Україні Радеком Матулою.

Broken image placeholder.

В межах зустрічі обговорювалась важливість ухвалених чеською ядерною промисловістю рішень щодо зменшення впливу рф на розвиток ядерної генерації.

Ще раніше Чехія відмовилася від російського ядерного палива, повідомивши про вибір альтернативного постачальника. А з 1 січня 2023 року національний оператор АЕС країни перейшов з московського до Паризького центру Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС).

Broken image placeholder.

Ще однією темою обговорення стали перспективні напрями співпраці між двома країнами, передусім поглиблення співробітництва Енергоатома та чеських компаній, які працюють в ядерній галузі.

Своєю чергою представники Міністерства закордонних справ Чехії висловили готовність поглиблювати співпрацю задля успішного розвитку ядерної генерації в державах Європи.