Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

04.09.2023

Президент Енергоатома Петро Котін та народні депутати України відвідали Хмельницьку АЕС

Broken image placeholder.

2 вересня 2023 року відбулась робоча поїздка на ХАЕС президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна. До нього приєдналися члени підкомітету з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Комітету з питань енергетики та ЖКП Верховної Ради України.

Broken image placeholder.

В межах цієї поїздки народні депутати України відвідали навчально-тренувальний центр, де ознайомилися з роботою атомного енергоблоку на прикладі повномасштабного тренажеру, а також машинну залу одного з блоків. Крім того, парламентарі оглянули повітряну лінію, яка з'єднує українську та європейську енергосистеми.

Разом з Президентом Енергоатома народні депутати проінспектували хід проєктних і ремонтно-відновлювальних робіт з добудови 3-го та 4-го енергоблоків ХАЕС.

За словами Петра Котіна, роботи на майданчиках тривають відповідно до затверджених графіків й наразі вже можна побачити суттєві зміни в добудові. Стан будівельної готовності енергоблоку № 3 нині оцінюється в 75%, а №4 – у 28%.

Broken image placeholder.

Він наголосив, що будівництво цих енергоблоків значно посилило б енергетичну безпеку України.

Broken image placeholder. Broken image placeholder.

А ще на майданчику Хмельницької АЕС відбулося виїзне засідання підкомітету з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Комітету з питань енергетики та ЖКП Верховної Ради України.

Broken image placeholder.