Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

24.06.2024

Срібло чемпіонату Європи з фехтування здобула Аліна Комащук у складі збірної команди України

Команда українських шаблісток у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацькї та Юлії Бакастової виборола срібну нагороду чемпіонату Європи у швейцарському Базелі.

None

Українська четвірка, сіяна під третім номером, стартувала одразу з 1/4 фіналу. У поєдинку проти Болгарії українки перемогли з рахунком 45:42. У півфіналі фехтувальниці здолали чемпіонок світу в командній першості останніх двох років - представниць Угорщини (45:41).

У фіналі українки схрестили зброю з першим номером світового рейтингу Францією. Француженки від самого початку заволоділи ініціативою, але наші шаблістки не відпускали їх більше ніж на три удари, неодноразово по ходу першої половини зустрічі зрівнюючи рахунок.

Переломним став шостий бій, який Аліна Комащук виграла в Сари Нутчі 8:3 і рахунок з 22:25 став 30:28. Підтягнула свою команду на відстань одного удару перед останнім боєм бронзова медалістка Олімпіади в Токіо Манон Апіті-Брюне (40:39). Долю зустрічі визначив один удар і він був на користь француженки – 44:45.

Чемпіонат Європи у Базелі став знаковим для вихованки КДЮСШ з міста-супутника Хмельницької АЕС Аліни Комащук, яка стала п’ятою в особистій першості, зупинившись на крок від п’єдесталу. П’яте місце, яке посіла у підсумку Комащук, стало її найкращим особистим результатом на чемпіонатах Європи.

Вітаємо Аліну Комащук з особистим досягненням, а також збірну України з важливою нагородою напередодні Олімпіади - 2024.

 

None