Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

10.09.2023

Президенти Енергоатома та ConverDyn підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері конверсії урану

Broken image placeholder.

У межах Всесвітнього ядерного симпозіуму 2023, який проходив у Лондоні, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін та президент американської компанії ConverDyn Малкольм Крітчлі підписали угоду про конфіденційність та меморандум про взаєморозуміння у сфері конверсії урану.

Broken image placeholder.

Петро Котін зазначив, що для України ця співпраця є важливою, оскільки відкриває можливість для надання додаткових послуг з конверсії урану та диверсифікації його постачання.

Зокрема, майбутнє співробітництво з ConverDyn включає допомогу у збільшенні власного видобування урану на українському СхідГЗК та будівництво заводу з конверсії природного продукту, що видобувається в Україні, у гексафторид урану – процес, що є невідʼємною частиною створення повного ядерного циклу в країні.

Нагадаємо, перші консультації щодо налагодження співпраці відбулися ще у 2022 році. Тоді ConverDyn підтвердив свою зацікавленість у співробітництві в межах надання послуг з конверсії.

Для довідки: Компанія ConverDyn – це загальне партнерство між американськими транснаціональними компаніями General Atomics і Honeywell, яке надає конверсію гексафториду урану (UF6) і супутні послуги підприємствам, які експлуатують атомні електростанції у Північній Америці, Європі й Азії. Компанія є єдиним маркетинговим агентом UF6, виробленого на заводі з переробки гексафториду урану Honeywell.