Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

27.09.2023

Українська делегація провела зустріч із гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі

Broken image placeholder.

Українська делегація, очолювана міністром енергетики Германом Галущенком, провела зустріч із Главою Міжнародного агентства з атомної енергії в межах 67-ої сесії Генеральної конференції Агентства.

Broken image placeholder.

Міністр енергетики подякував Рафаелю Гроссі за докладені зусилля щодо врегулювання ситуації навколо окупованої росіянами найбільшої в Європі Запорізької АЕС. Водночас міністр відзначив, що росія ігнорує будь-які рекомендації МАГАТЕ щодо деокупації і не зважає на присутність представників Агентства на станції.

«росія продовжує обстрілювати українську енергетичну інфраструктуру, і важливо напрацювати план, як міжнародна спільнота, зокрема зусиллями МАГАТЕ, буде реагувати на подальші дії держави-терористки», — зазначив Герман Галущенко.

Рафаель Гроссі подякував міністру за інформативний виступ у межах Генеральної конференції та підтвердив, що зима буде дуже складною для України, але МАГАТЕ продовжить і надалі всебічно підтримувати і допомагати нашій державі.

Broken image placeholder.

Президент Енергоатома Петро Котін нагадав: допоки на станції перебувають загарбники, там не здійснюється відповідний технічний нагляд та відбувається деградація всього обладнання.

Broken image placeholder.