Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

05.10.2023

У Києві відбулася V Міжнародна наукова конференція «Перспективи впровадження інновацій в атомну енергетику»

Broken image placeholder.

Захід був організований Українським ядерним товариством спільно з Радою молодих вчених при відділенні фізико-технічних проблем енергетики НАН України, Інститутом проблем безпеки АЕС НАН України та за підтримки ДП «НАЕК «Енергоатом», а також провідних вітчизняних і зарубіжних компаній, які співпрацюють із підприємствами української ядерної галузі.

Упродовж двох днів було представлено понад 60 доповідей, зокрема щодо сучасного стану атомної енергетики, ядерних досліджень в нашій державі та світі й перспектив розбудови цієї галузі із врахуванням викликів сьогодення, як-от роботу в умовах воєнних дій в країні.

Велика кількість доповідей була присвячена розвитку технології малих модульних реакторів (ММР, англ. – SMR). Деякі виступи стосувалися технологій для забезпечення надійної роботи і безпеки діючих атомних об’єктів – як енергетичних, так і промислових.

Другий день конференції пройшов у форматі двох секційних панелей: «Інновації для сталого розвитку атомно-промислового комплексу» й «Інновації для сталого розвитку та підвищення безпеки АЕС».

Більше про захід – за посиланням