Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

16.10.2024

Україна знову матиме одну з найбільших ядерно-енергетичних програм у Європі

Про це сказав Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі у своєму відеозвернені до учасників Міжнародної конференції «Атомні можливості для розвитку країни: воєнний час та повоєнна відбудова», яку організував Енергоатом. 

Рафаель Гроссі нагадав про підтримку України до початку війни і запевнив, що допомога буде надходити ще довго після її закінчення. 

Зокрема від МАГАТЕ надійшло понад 140 місій підтримки та допомоги для українських електростанцій – ЗАЕС, ХАЕС, РАЕС, ПАЕС і ЧАЕС. Минулого місяця відбулася десята від початку війни поїздка Генерального директора в Україну, під час якої він зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.
 

«МАГАТЕ працює у тісній взаємодії з Енергоатомом, з Державною інспекцією ядерного регулювання та з Міністерством енергетики. Я часто зустрічаюся з Петром Котіним і Германом Галущенком», – сказав Гроссі.

У своїй промові гендиректор МАГАТЕ наголосив на захисті інфраструктури ядерної енергетики України: «Ми повинні зберегти це важливе джерело електроенергії для України сьогодні і у післявоєнний період. Обіцяю, що ми будемо поруч для допомоги Україні в збільшенні потужності Хмельницької АЕС за рахунок будівництва нових енергоблоків»

За його словами, світ переорієнтовується на ядерну енергетику з метою  переходу на зелену енергетику та покращення енергетичної безпеки – і Україна не залишиться позаду. 

«Ми будемо поруч для відновлення. Україна знову матиме одну з найбільших ядерно-енергетичних програм у Європі», – наголосив Рафаель Гроссі. 

Детальніше – у відео