Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

11.10.2024

Міжнародні партнери Енергоатома вчергове заявили про підтримку розвитку атомної енергетики України

Під час відвідання майданчику майбутнього будівництва енергоблоку №5 Рівненської АЕС, який буде зведено за технологією АР1000 компанії Westinghouse, представники іноземних компаній – партнерів Енергоатома – наголосили на рішучій підтримці проєктів будівництва нових атомних потужностей в нашій країні, та готовності розширювати співробітництво з Україною у сфері атомної енергетики.

Зокрема президент та головний виконавчий директор канадської компанії CAMECO Тім Гітцель, який доєднався до заходу за допомогою відеозвʼязку, відзначив тривале продуктивне співробітництво з Енергоатомом та зацікавленість у подальшій реалізації спільних проєктів.

Віцепрезидент американської компанії Holtec International Ріаз Аван наголосив, що сьогодні Енергоатом виконує найбільш складну та вкрай важливу місію серед енергетичних компаній світу, а Holtec International йде пліч-о-пліч, готова та буде підтримувати всі проєкти розвитку української атомної енергетики. 
 

«Ми з нетерпінням очікуємо початку будівництва нових енергоблоків в Україні, зокрема 5-го енергоблоку Рівненської АЕС», – сказав Ріаз Аван.

Представник Westinghouse в Україні Олександр Рихло нагадав, що Енергоатом та  американська компанія реалізують низку масштабних проєктів. Один з них – будівництво енергоблоків за технологією АР1000. За словами представника Westinghouse, в компанії пишаються цією співпрацею і готові надати Україні передові технології у межах реалізації всіх спільних проєктів.
 

None None None None