Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

18.09.2024

Розвиток атомної генерації в Україні – у фокусі зустрічі з американськими колегами

У межах 68-ї Генеральної конференції МАГАТЕ керівник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін обговорив з представниками провідних американських компаній, що працюють у атомній галузі, глобальний розвиток ядерної генерації. 

Під час зустрічі Петро Котін розповів представникам американської атомної промисловості про роботу української атомної генерації в умовах постійних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури з боку рф. Наголосив на тому, що Енергоатому вдалося відмовитися від використання російських  технологій, зокрема від ядерного палива, замінивши його американським.

Компанія посилює співробітництво зі своїми західними партнерами навіть в умовах повномасштабного вторгнення. НАЕК спільно з американськими компаніями планує реалізацію низки проєктів, які не лише дадуть значний поштовх для відбудови України, а й значно посилять її енергетичну безпеку.

Представники американських компаній підтримали прагнення України розбудовувати атомну генерацію, та розповіли про власне бачення розвитку атомної енергетики у Сполучених Штатах Америки.