Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

18.09.2024

Першокурсники-атомники КПІ демонструють високий рівень вмотивованості

Енергоатом має міцні партнерські зв’язки з низкою профільних закладів вищої освіти. Зокрема з Національним технічним університетом України «Київський політехнічний університет ім. Ігоря Сікорського». 

КПІ впевнено тримає лідерство щодо кількості студентів «атомних» та інших енергетичних спеціальностей. Майбутніх фахівців для ядерної галузі готує Науково-навчальний інститут атомної та теплової енергетики. Також у КПІ на різних факультетах є низка інших спеціальностей, пов’язаних з енергетикою, на які цього року прийнято понад 600 вступників. Так, тільки за спеціальністю № 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» вже навчається 230 першокурсників. 

Вступну кампанію-2024 щодо набору студентів за енергетичним фахом в КПІ вважають вдалою. За спеціальністю № 143 «Атомна енергетика» на 1 курс (перший кваліфікаційний рівень бакалавра)  зараховані 54 студенти. Це дві повноцінні навчальні групи. 

У Навчально-науковому інституті атомної та теплової енергетики відзначають, що особливістю вступної кампанії 2024 року є високий мотиваційний рівень абітурієнтів. Більше 90% всіх вступників отримали рекомендації на місця державного замовлення за 1-м пріоритетом, тобто вступили на бажану спеціальність. Вочевидь – усвідомленість вибору і твердість рішення переважної більшості вступників. 

В цілому, попередні результати вступної кампанії свідчать про активний інтерес до освітніх програм, пов’язаних з енергетичною галуззю.

Нагадаємо, Енергоатом має амбітні плани збільшення генеруючих потужностей, тож потребує висококваліфікованих фахівців. Компанія всіляко підтримує перспективні молоді кадри, найкращим студентам виплачує стипендію.