Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

12.09.2024

Майбутні атомники розпочали навчання у профільних університетах

Енергоатом – як найбільший роботодавець у сфері атомної енергетики – взяв активну участь у вступній кампанії-2024. 

Разом із профільними закладами вищої освіти та Українським ядерним товариством Компанія реалізувала потужний інформаційний проєкт – з метою охоплення значної аудиторії вступників. 

Спільними зусиллями було створено серію медіапродуктів, щоб привернути увагу молоді, яка стоїть на порозі вибору професії, до ядерної галузі,  показати перспективність роботи в атомній енергетиці та дати інформацію про університети, де можна здобути «атомну» освіту.  

«Енергоатом має амбітні плани збільшення генеруючих потужностей, тож потребує висококваліфікованих фахівців. Ми прагнемо, щоб у наш багатотисячний колектив українських атомників вливалися перспективні  молоді кадри, тому намагаємося всіляко підтримувати студентів, зокрема найкращим виплачуємо стипендію»,, – зазначив керівник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.       

Наразі вступна кампанія-2024 майже завершилася. За попередніми результатами, у більшості закладів вищої освіти, які готують фахівців для ядерної енергетики, констатують сталу зацікавленість абітурієнтів до «атомних» спеціальностей. Кількість тих, хто бажав навчатися за цим напрямом у профільних університетах, перевищувала наявні бюджетні місця. В певних ЗВО на одне місце претендувало до 4-х абітурієнтів.

Показово також, що переважна кількість вступників обрали спеціальності, пов’язані з атомною енергетикою, за першим пріоритетом. Така вмотивованість свідчить про виваженість рішень абітурієнтів щодо власного професійного майбутнього – впевнені освітяни.

Лідером у кількості студентів за спеціальністю № 143 «Атомна енергетика» є Навчально-науковий інститут атомної та теплової енергетики НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського». Цього року на 1 курс тут вже зараховано 54 студенти. У цьому ЗВО є й інші спеціальності, пов’язані з енергетичною галуззю. Загалом на них будуть навчатися понад 600 першокурсників.   

Вдалою поточну вступну кампанію вважають й інші профільні ЗВО: Львівська політехніка, Вінницький національний технічний університет, Національний університет водного господарства та природокористування, НТУ «Харківський політехнічний університет», Харківський національний університет ім. В. Каразіна. Дещо менше, проте на рівні минулого року, попередня кількість першокурсників-атомників у Одеській політехніці. 

Ставайте вартовими світла! Навчайтеся керувати енергією атома – енергією майбутнього!