Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

02.09.2024

На майданчику одного з відокремлених підрозділів Енергоатома відбулись протиаварійні тренування

Регулярні тренування з ліквідації наслідків потенційної аварії на атомній електростанції мають на меті відпрацювання та узгодження дій підрозділів у випадку надзвичайної ситуації на атомному об’єкті.

Як зазначив очільник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, головним завданням тренувань є оперативність і якість реагування: «Враховуючи досвід аварії на ЧАЕС, був створений підрозділ, що може ліквідувати будь-яку нештатну ситуацію своїми силами», – пояснив він.

Тож зараз, зважаючи на умови воєнного стану та захоплення російськими військовими найбільшої у Європі Запорізької АЕС, фахівці постійно підвищують свої навички оперативного реагування, адже ворог у будь-який час може влаштувати провокацію.

«Протиаварійні тренування відбуваються систематично, як в межах усієї Компанії, так і цього підрозділу. Усі фахівці добре знають, що їм робити», – зазначив Петро Котін.

Під час тренувань працівники ВП визначили дозові навантаження персоналу, провели спеціальні інженерні роботи:  буріння отворів, різка металу, підйом залізобетонних конструкцій за допомогою пневматичного обладнання.  Фахівці провели дезактивацію обладнання та спеціальних технічних засобів. Також були виконані радіаційно-небезпечні роботи з використанням робототехнічних комплексів. 

Керівник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін підвів підсумки тренувань, поставив завдання щодо подальшої роботи та нагородив працівників відокремленого підрозділу подяками і грамотами за добросовісне виконання обов’язків та багаторічну працю.

None None None None None None None None