Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

22.06.2024

Сформовано Наглядову раду Енергоатому

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про затвердження результатів відбору членів Наглядової ради акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

Про це йдеться в розпорядженні Кабінету Міністрів № 566-р від 21 червня.

Зокрема, до Наглядової ради обрано трьох незалежних членів і двох представників держави.

Незалежними членами Наглядової ради «Енергоатому» обрано Тімоті Джона Стоуна, Майкла Елліота Кірста та Ярека Неверовича, як представників держави – Віталія Петрука і Тимофія Милованова.

«Реформа корпоративного управління «Енергоатому» стратегічно важлива для забезпечення енергетичної безпеки держави. Особливо зараз, коли Україна продовжує жити в умовах щоденного російського терору і ворог продовжує атакувати і знищувати енергетичну інфраструктуру України, атомна генерація є ключовою для забезпечення стабільного енергопостачання в країні.

Завершення корпоратизації «Енергоатому» відкриває додаткові можливості для залучення значних інвестицій у галузь і розвиток вітчизняної атомної енергетики. До Наглядової ради увійшли дійсно професіонали світового рівня, і це значно підвищить довіру до підприємства і реалізації великих стратегічних проєктів, зокрема проєкту з добудови енергоблоків Хмельницької АЕС», – сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Тімоті Джон Стоун очолює Асоціацію ядерної промисловості Великої Британії, а також страхову компанію Nuclear Risk Insurers – світового лідера у сфері ядерного страхування. Обіймав посаду незалежного директора Horizon Nuclear Power та невиконавчого директора Європейського інвестиційного банку.

Майкл Елліот Кірст – засновник та керуючий директор компанії EuroAtlantic Partners, має глибоку світову експертизу у сфері енергетики і зокрема ядерній галузі. Обіймав керівні посади у Westinghouse Electric Company.

Ярек Неверович – екс-міністр енергетики Литви і головний радник президента Литви з питань навколишнього середовища та інфраструктури.

Віталій Петрук – з 2015 по 2019 роки очолював Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Тимофій Милованов – екс-міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України, очолює Київську школу економіки.

Джерело