Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

07.06.2024

Енергоатом посилює енергосистему України: черговий енергоблок-тисячник приєднано до мережі

Сьогодні, 7 червня 2024 року, о 19:09 год., на виконання завдання Міністра енергетики України Германа Галущенка після планово-попереджувального ремонту до енергомережі успішно приєднано енергоблок однієї з АЕС. Триває набір потужності.

Завдяки злагодженості та високопрофесійності українських атомників всі необхідні роботи, зокрема, із вивантаження відпрацьованого ядерного палива та завантаженням свіжого, проведено якісно і завершилися на 10 днів раніше запланованого терміну. 

«Наші фахівці працюють цілодобово, докладаючи максимум зусиль для забезпечення стабільного енергопостачання. Наші вартові світла гідно тримають енергетичний фронт», – зазначив керівник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін

За його словами, планово-попереджувальні ремонти є ключовими для підготовки енергоблоків до ефективної роботи протягом наступного опалювального сезону. 

«1000 МВт потужності, які ми сьогодні додали до мережі, значно підсилять нашу енергетичну систему і забезпечать надійне виробництво електроенергії для всіх споживачів», – наголосив Петро Котін.

Це вже третій енергоблок-тисячник, на якому проведено планово-попереджувальний ремонт.

Енергоатом працює для України та українців!