Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

05.06.2024

Енергоатом динамічно розвиває національну ядерну галузь в умовах воєнного стану

В умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну Енергоатом продовжує розвиток української ядерної генерації. За цей час Компанія досягла визначних для галузі здобутків, посиливши співпрацю із міжнародними партнерами.

Енергоатом спільно з Westinghouse змогли замінити російське ядерне паливо американським, зокрема і для реакторів ВВЕР-440. По-перше, цей факт довів, що росія більше не монополіст з виготовлення такого палива. А по-друге – Україна остаточно позбулася залежності від рф у ядерній галузі.

  • Енергоатом запустив процес, що передує будівництву Технологічного комплексу з виробництва тепловидільних збірок за технологією  Westinghouse.
  • НАЕК отримає технологію компанії Holtec з виготовлення компонентів малих модульних реакторів в Україні. Відповідну угоду підписали керівник Енергоатома Петро Котін та президент і головний виконавчий директор Holtec International д-р Кріс Сінгх.
  • Енергоатом та Holtec планують збудувати завод з виробництва компонентів для сухого сховища відпрацьованого ядерного палива на території нашої держави.

У цей же час Компанія розпочала роботи зі зведення двох енергоблоків за технологією АР1000 Westinghouse на Хмельницькій АЕС. Також на майданчику станції активно тривають ремонтно-відновлювальні роботи на енергоблоках №3 та №4.

В сьогоднішніх реаліях саме на атомну генерацію покладаються основні надії на забезпечення громадян та промисловості електроенергією. 

Енергоатом продовжить розвивати вітчизняну ядерну генерацію попри будь-які складнощі задля майбутнього зростання енергетичної незалежності нашої держави!