Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

14.05.2024

Енергоатом та південнокорейська Hyundai E&C підписали меморандум про співпрацю

13 травня 2024 року, у присутності міністра енергетики України Германа Галущенка та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Корея в Україні Хьонга Те Кіма, керівник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін і виконавчий віцепрезидент та операційний директор Hyundai E&C Йон Чхве підписали меморандум про співпрацю.

None

«Важливо, що разом з корейською стороною ми підписуємо цей меморандум під час війни і, не чекаючи на її завершення, рухаємося вперед. Впевнений, що спільно побудуємо в Україні енергетику, яка відповідатиме найкращим світовим стандартам», – наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Петро Котін зазначив, що поглиблення співпраці з південнокорейською компанією допоможе Енергоатому в будівництві нових ядерних об'єктів на території України та висловив сподівання, що НАЕК реалізовуватиме великі інфраструктурні та відновлювальні проєкти з використанням технологій та досвіду Hyundai. 

«Південна Корея – одна з лідерок в атомній галузі, її спеціалісти мають великий досвід в експертизі ядерних об'єктів. Співпраця із Hyundai є дуже важливою для НАЕК. Цікаво, що обладнання, яке ми закупили у наших партнерів – Westinghouse – для будівництва нових блоків на Хмельницькій АЕС, було виготовлено за допомогою південнокорейських фахівців. Таким чином, ми вже фактично працюємо з Південною Кореєю в галузі атомної енергетики і лише посилюватимемо цю роботу», – зазначив Петро Котін.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Хьонг Те Кім заявив, що уряд Південної Кореї працює над тим, щоб допомогти Україні подолати енергетичну кризу. Він також додав, що розширення партнерства між компаніями сприятиме обміну ядерними технологіями та досвідом між країнами.
 

None None None None