Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

03.05.2024

На ХАЕС відбулося заключне заняття профорієнтаційно-освітнього проєкту «Атомна школа»

Такий захід на Хмельницькій АЕС було реалізовано вперше. Мета проєкту - формування якісного потенційного кадрового резерву для філії «ВП ХАЕС» та енергетичної галузі України в цілому, поширення знань у сфері ядерної енергетики серед молоді.

Упродовж семи місяців учасники проєкту відвідували основні цехи та підрозділи електростанції. Провідні спеціалісти ХАЕС читали лекції та проводили практичні заняття. Протягом усього проєкту діяла система оцінювання, учні отримували «мегаватики» за активність, правильні відповіді у вікторинах, виконане практичне завдання.

Усі учасники проєкту отримали сертифікати про успішне закінчення Атомної школи та сувеніри від Хмельницької АЕС та Українського ядерного товариства. Також було визначено потужних учнів, яких відзначили грамотами та подарунками.

Найпотужнішим учасником проєкту став Святослав Мізгірьов, учень гімназії «Ерудит». Загальна кількість його балів склала 94 «мегаватики». Святослав отримав головний приз від УкрЯТ – планшет.

Разом учасникам проєкту вдалось згенерувати 1457 мегаватів розумної енергії.

З вітальними промовами до учасників заходу звернулися генеральний директор філії «ВП ХАЕС» Андрій Козюра та голова ВП ГО «УкрЯТ» у м. Нетішин Володимир Цибульський.

  «Сподіваюсь, що участь у проєкті дасть вам поштовх для планування свого майбутнього. З вами працювали наші найкращі спеціалісти, нехай опановані знання стануть вам у нагоді. Буду радий, якщо ви у дорослому житті оберете шлях, пов'язаний з розвитком атомної енергетики. У нашої держави велике майбутнє, долучайтеся до розбудови неньки України», - зауважив генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра.

Профорієнтаційно-освітня діяльність - один із пріоритетів АТ «НАЕК «Енергоатом» та її філій, адже завдання поставлені перед енергогенеруючою компанією зумовлені викликами сьогодення, потребують нових кваліфікованих працівників. Випускники проєкту «Атомна школа Хмельницької АЕС 2023-2024» висловили бажання у майбутньому поповнити ряди атомників, адже побачили перспективу у цій важливій для країни роботі.