Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

06.12.2023

Енергоатом допоміг в облаштуванні укриття в ліцеї на Київщині

ДП «НАЕК «Енергоатом» відгукнувся на прохання педагогів Мусійківського ліцею Іванківської селищної ради, що в Київській області, допомогти зі зведенням укриття.

None

Від початку повномасштабного вторгнення 63 учні та учениці ліцею не мали змоги відвідувати рідний заклад освіти через відсутність бомбосховища. Тому навчання офлайн було заборонено з міркувань безпеки. Учні та вчителі щодня долали близько 30 км до школи в сусідньому селищі.

Щоб допомогти дітлахам з шести сіл, які навчаються в Мусійківському ліцеї, до президента Енергоатома Петра Котіна звернулась народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк із проханням долучитися до облаштування укриття.

«Через напад рашистів нам доводиться будувати не школи, а, на жаль, укриття від ракет та безпілотників. Війна триває, та дітлахи мають навчатись і розвиватись. Тому Енергоатом радо відгукнувся і допоміг у зведенні укриття, де можуть перебувати у разі повітряної тривоги 100 осіб. Воно вмістить усіх учасників освітнього процесу: дітей, вчителів та персонал ліцею. Тепер учні мають змогу навчатись у рідному закладі освіти», – зазначив Петро Котін.

Своєю чергою Ольга Василевська-Смаглюк подякувала НАЕК за небайдужість та допомогу, аби дітлахи ще до нового року змогли повернутись за рідні парти.

«Енергоатом вчергове продемонстрував приклад соціально відповідальної компанії, для якої немає нічого неможливого. Добре, що саме в такий день – День Святого Миколая та День Збройних Сил України – ми можемо допомогти цьому ліцею та повернути в нього дитячі усмішки», – сказала народна депутатка України.

Президент НАЕК наголосив, що для Компанії підтримка дітей та молоді завжди була одним із пріоритетів у мирний час, а тепер Енергоатом допомагає і українським захисникам, і українським дітям. Адже від воїнів залежить наше сьогодення, а від молодого покоління – наше майбутнє.

Під час заходу пролунав сигнал «повітряна тривога» і завдяки перебуванню в укритті кожен відчував себе у безпеці.

None None None