Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

20.11.2023

На РАЕС відбулася виїзна нарада членів Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг за участі президента Енергоатома Петра Котіна та керівництва станції

16 листопада 2023 року відбулася виїзна нарада членів Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг на Рівненській АЕС.

None

Петро Котін презентував присутнім показники діяльності Компанії за 10 місяців 2023 року та подякував парламентарям за сприяння ефективній роботі атомної енергетики в умовах російського повномасштабного вторгнення.

None

Зокрема, він повідомив, що в межах підготовки до ОЗП 2023-2024 рр. Енергоатом виконав 480 заходів, і це 100% запланованого. Фактичне скорочення термінів ремонтних робіт на енергоблоках сумарно становило 56 діб, що дало можливість виробити ще 1,183 млрд кВт-год електроенергії.

Наголосимо, що додаткове виробництво електроенергії атомними станціями позитивно впливає на стабільність всієї енергосистеми та економіки України.

«Дякую, що знайшли час завітати на атомну електростанцію й пересвідчитися у тому, що атомники докладають максимум зусиль для успішного проходження опалювального сезону, гарантують наявність електроенергії в кожному будинку кожного українця та забезпечують ядерну і радіаційну безпеку»,> – підкреслив Петро Котін.

None None None

Своєю чергою голова Комітету Андрій Герус подякував атомникам за їхню працю і підкреслив, що робота НАЕК є надзвичайно важливою для України. Він запевнив, що держава сприятиме зміцненню та розбудові вітчизняної енергетичної галузі і головну роль у цьому відіграватиме Енергоатом:

«Торік восени, за дуже складного становища в країні полегшення настало саме тоді, коли запустили енергоблок Рівненської АЕС. За це вам кажемо «спасибі» не лише я та Комітет, а й вся Україна. Дуже дякуємо за цю роботу. Ми хочемо, щоб ядерна галузь мала майбутнє в Україні, працюватимемо над цим разом».>

Також члени Комітету мали змогу ознайомитися з роботою енергоблоку №4, відвідати його машинну залу та блочний щит управління.

None

Нагадаємо , у вересні 2023 року виїзне засідання підкомітету з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки відбулося на Хмельницькій АЕС. Разом з президентом Енергоатома народні депутати проінспектували хід проєктних і ремонтно-відновлювальних робіт з добудови 3-го та 4-го енергоблоків.