Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

18.11.2023

В Енергоатомі відбулось загальностанційне протиаварійне тренування

None None

15-16 листопада 2023 року одна з вітчизняних АЕС спільно з дирекцією ДП «НАЕК «Енергоатом» та відокремленими підрозділами Компанії провели загальностанційне протиаварійне тренування.

Такі тренування проводяться на вітчизняних АЕС щороку. Вони є надзвичайно важливими і в умовах воєнного часу, особливо під час осінньо-зимового періоду, коли безперебійна робота АЕС є запорукою світла і тепла в оселях українців.

Безпосередньо в Кризовому центрі НАЕК як спостерігачі були присутні представники Міненерго, Держатомрегулювання, МОЗ та ДСНС.

За перебігом тренувань спостерігали й представники спеціальної моніторингової місії МАГАТЕ, які перебувають на станції. Експерти місії подякували за надану їм можливість, відзначивши надзвичайну фаховість атомників НАЕК і злагоджену роботу всіх учасників заходу.

На підсумковій нараді зазначили, що всі учасники тренування відповідально та сумлінно виконували свою роботу і повною мірою впорались із поставленими завданнями. Водночас спостерігачі озвучили свої рекомендації, які будуть враховані для подальшого вдосконалення системи аварійної готовності та реагування на будь-які надзвичайні ситуації на атомних електростанціях України.

None

Безпека – понад усе!