Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

14.11.2023

Енергоатом представлений на міжнародній виставці-конференції ReBuild Ukraine

За ініціативою Міністерства енергетики України 14-15 листопада у Варшаві проходить міжнародна конференція «Енергія для відновлення України», в якій візьмуть участь представники понад 500 компаній із 30 країн.

None

Учасники конференції обговорять питання, пов’язані з відновленням енергетичної інфраструктури України, енергобезпекою, розвитком «зеленої» енергетики та перетворенням України на енергетичний хаб Європи.

Українську делегацію очолює міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Україна стане енергетичним хабом Європи, – наголосив він. – Повномасштабна війна з російським агресором не тільки не зупинила нашу європейську інтеграцію – вона її підштовхує. Керуючись цілями «зеленого» переходу, ми будемо відбудовувати й модернізувати український енергетичний сектор, інтегруючи його до європейських ринків. Дякуємо міжнародним партнерам, які підтримують Україну; ваші інвестиції у відновлення і відбудову української енергетики – це внесок у зелене енергетичне майбутнє Європи».

В межах заходу також проходить виставка українських та іноземних енергетичних компаній, серед яких і ДП «НАЕК «Енергоатом». Стенд Компанії висвітлює розвиток атомної енергетики, перспективні проєкти, залучення інвестицій, міжнародне співробітництво, а також виклики, з якими стикнулася вітчизняна ядерна генерація внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну й окупації найбільшого ядерного об’єкта Європи – Запорізької АЕС.

За словами президента Енергоатома Петра Котіна, участь Компанії у подібних заходах дає можливість не лише вчергове нагадати міжнародній спільноті про російську військову агресію, а й продемонструвати нашу незламність і зроблені чіткі кроки з подолання монополії рф у сфері ядерної енергетики, розширити партнерство з потужними іноземними компаніями та інвесторами.

None