Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

06.11.2023

У жовтні 2023 року Енергоатом-Трейдинг продав 2 млн 385 тис. МВт-год електроенергії

ДП «НАЕК «Енергоатом» залишається надійним продавцем електричної енергії базового навантаження, а його відокремлений підрозділ Енергоатом-Трейдинг продовжує успішно реалізовувати електроенергію, вироблену вітчизняними АЕС.

Загалом на трьох аукціонах, що відбулися у жовтні, Енергоатом-Трейдинг продав 2 млн 385 тис. 600 МВт-год електроенергії з постачанням у листопаді поточного року. Загальна вартість проданої продукції становила майже 9 млрд 200 млн грн (без ПДВ).

Варто зазначити, що 39% від загального обсягу реалізованої електроенергії було продано постачальникам універсальних послуг (ПУП) та ДП «Гарантований покупець для задоволення потреб населення.

Нагадаємо, з початку 2023 року ДП «НАЕК «Енергоатом» сплатило НЕК «Укренерго» за послугу з диспетчерського управління 5 075 млн грн, в тому числі у жовтні – 917 млн гривень. До кінця поточного року Компанія планує сплатити ще 2 454 млн грн для повного погашення заборгованості за ці послуги та здійснення поточних платежів відповідно до умов договору.

Для довідки: Енергоатом-Трейдинг – відокремлений підрозділ ДП «НАЕК «Енергоатом», метою діяльності якого є реалізація всього можливого для продажу обсягу виробленої АЕС електричної енергії за ринковими цінами та за цінами, визначеними Кабінетом Міністрів України.