Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

27.10.2023

Енергоатом закликає звертатись до Компанії щодо можливих порушень під час закупівель на «гарячу лінію»

Дякуємо журналістам за постійну увагу до роботи найбільшого в Україні виробника електричної енергії ДП НАЕК «Енергоатом», який продовжує стабільно і впевнено забезпечувати нею громадян та підтримувати економіку України. Ви виконуєте важливу роботу, аналізуючи дані щодо закупівельної діяльності підприємства та інформуючи про це громадськість.

Водночас, ми виступаємо проти брехні, маніпуляцій та необ‘єктивних оцінок діяльності Компанії, які час від часу лунають від політиків та псевдо експертів. Їм здається, що за рахунок Енергоатома можна нагадати про себе суспільству, створити собі імідж непримиренного борця із корупцією. Значно гірше, коли вони діють на замовлення зацікавлених політико-економічних груп, які прагнуть дестабілізувати роботу Компанії в осінньо-зимовий період, вплинути на процес корпоратизації підприємства, долучитися до формування персонального складу наглядової ради тощо.

Енергоатом ретельно аналізує опубліковану у медіа інформацію на предмет ймовірних порушень під час проведення закупівель. Компанія проводить службові перевірки для з'ясування усіх обставин та оперативно реагує на запитання, що виникають у представників ЗМІ.

За дорученням президента Компанії Петра Котіна з метою вдосконалення внутрішніх процедур закупівель, запровадження більшої відкритості цього процесу в підрозділах НАЕК «Енергоатом», які проводять закупівлі, проведено відповідний аналіз та вжито низку організаційно-розпорядчих заходів, що дозволяють покращити показники закупівельної діяльності підприємств Енергоатома.

Відповідальним за здійснення закупівель в Компанії є Відокремлений підрозділ «Централізовані закупівлі».

Також в ДП НАЕК «Енергоатом» відкрито «гарячу лінію» для отримання інформації з питань закупівель, повідомлень про можливі порушення та питань щодо принципів організації закупівель.

Телефон «гарячої лінії»: (044) 277-79-55.
Режим роботи: понеділок – четвер з 8:00 до 17:00, п’ятниця з 8:00 до 16:00.
Субота і неділя – вихідні дні.