Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

25.10.2023

НАБУ і САП повідомили про підозру учасникам організованої групи у завданні збитків ДП «НАЕК «Енергоатом»

Про це 25 жовтня 2023 року спільно поінформували Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Компанія зацікавлена у встановленні справедливості та усіляко сприяла правоохоронним органам у проведенні якомога швидшого та неупередженого розслідування.

Наголошуємо, що відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поряд з цим, деякі ЗМІ в своїх публікаціях щодо оголошення повідомлень про підозру САП та НАБУ спирались на недостовірну інформацію депутата Ярослава Железняка про нібито недобудову Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).

Енергоатом офіційно заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності.

Попри воєнний стан ЦСВЯП добудоване, працює і приносить державі економію у 200 млн дол. щорічно. Адже раніше відпрацьоване паливо з вітчизняних ядерних реакторів вивозилося на зберігання та переробку до країни-агресора - росії.

25 квітня 2022 року Енергоатом отримав окремий дозвіл Державної інспекції ядерного регулювання України на введення в експлуатацію ЦСВЯП. Він очікувався ще 9 березня, але був відтермінований через російську агресію та перебування військ окупанта у Чорнобильській зоні відчуження, де і розташоване ЦСВЯП.

 

Звертаємося до представників ЗМІ не тиражувати проросійські та неправдиві заяви депутата Железняка, а звертатись до офіційного розпорядника такої інформації - ДП «НАЕК «Енергоатом».