Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

25.10.2023

Віцепрезидент Енергоатома взяв участь у німецько-українському бізнес-форумі

24 жовтня у Берліні відбувся німецько-український бізнес-форум, що проходив під гаслом «Інтегрувати Україну: Відновлення, розумне зростання та безпека». Участь у заході взяли члени уряду обох країн та представники низки компаній.

Перед учасниками заходу виступили, зокрема, Президент України Володимир Зеленський, канцлер Німеччини Олаф Шольц та віцеканцлер, федеральний міністр економіки й захисту клімату Німеччини Роберт Габек.

У межах заходу віцепрезидент Енергоатома Хартмут Якоб підкреслив, що атомна енергетика є однією з ключових стратегічних галузей української економіки та фундаментом енергетики країни як єдине надійне джерело постійної безвуглецевої енергії.

«Енергоатом продовжуватиме довгостроковий розвиток атомної енергетики як під час війни, так і після перемоги України. Навіть у цей складний для держави час НАЕК стабільно виконує зобов'язання перед постачальниками всіх видів ресурсів, а також забезпечує доступ населення країни до дешевої електроенергії шляхом виконання умов фінансового ПСО», – сказав він.

За його словами, ДП «НАЕК «Енергоатом» є ключовим гравцем на ринку електроенергетики та одним з найбільших підприємств країни. Водночас стратегія розвитку компанії передбачає інноваційний розвиток, що направлений на збільшення потужності атомної генерації.

Хартмут Якоб відзначив наявний досвід співпраці Енергоатома з німецьким бізнесом у галузі постачання обладнання: «Подальший розвиток ділових стосунків з німецькими партнерами триває, зокрема, у контексті фінансування закупівлі ядерного палива, де провідний німецький банк Deutsche Bank AG виступає в ролі координуючого організатора».

НАЕК готова до поглиблення співпраці з німецькими компаніями, адже попередній позитивний досвід взаємодії відкриває нові перспективи для подальшого успішного співробітництва між Україною та Німеччиною.