Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

20.10.2023

Спільні з американськими компаніями проєкти дозволять надати значний поштовх у подальший розвиток атомної енергетики в Україні

Про це говорили керівники Енергоатому Петро Котін, Хартмут Якоб та Денис Єгоров під час зустрічі з зі старшим комерційним офіцером Служби зовнішньої торгівлі США Нейтаном Сейфертом.

None

Серед інших питань обговорили заміну російського палива на українських реакторах ВВЕР-440 американським, виготовленим компанією Westinghouse із залученням фахівців Енергоатома, що надасть можливість відмовитись від палива країни-агресора для таких типів реакторів і іншим європейським країнам; з добудову двох блоків на Хмельницькій АЕС та зведення нових за технологією AP1000 Westinghouse.

Також Петро Котін проінформував Нейтана Сейферта про ситуацію на ЗАЕС, яка у зв’язку з окупацією російськими військовими та протизаконними діями Росатому погіршується з кожним днем.

None

Своєю чергою Нейтан Сейферт прокоментував співпрацю Енергоатома з американськими компаніями та висловив підтримку Україні.

Насамкінець, віцепрезидент НАЕК Хартмут Якоб розповів про перебіг процесу корпоратизації Компанії, яка стане одним з найуспішніших прикладів перетворення держкомпанії в акціонерне товариство та підвищить її інвестиційну привабливість.