Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

18.10.2023

Фахівці «Делойт» в Україні провели семінар щодо корпоратизації Енергоатома

None

17 жовтня 2023 року відбувся онлайн-захід щодо корпоратизації «НАЕК «Енергоатом», організований за підтримки компанії «Делойт» в Україні, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Агентства США із міжнародного розвитку (USAID).

Участь у семінарі взяв, зокрема, віцепрезидент Енергоатома Хартмут Якоб, а також представники інших міністерств України, ЄБРР, Світового банку, USAID, Європейської делегації в Україні, представництва МВФ в Україні, міністерств енергетики ЄС та США, посольств Німеччини, Данії, Великої Британії та США, Держенергоефективності та ДІЯРУ.

Захід був спрямований на підвищення обізнаності міжнародних партнерів, представників державної влади України та членів енергетичного сектору про концепцію та перебіг корпоратизації ДП «НАЕК «Енергоатом».

«Процес перетворення в цілому триває за графіком, – запевнив віцепрезидент Енергоатома Хартмут Якоб. – Ми ознайомлені з досвідом корпоратизації інших державних підприємств у нашій країні, тож Енергоатом не є першим на цьому шляху. Водночас аналізували і досвід у ядерному секторі іноземних компаній. Ми прагнемо і працюємо над тим, щоб Енергоатом став взірцем сучасного корпоративного управління й успішним кейсом перетворення держпідприємства на акціонерне товариство», – додав він.

Для довідки: 19 жовтня 2022 року Верховна Рада України в першому читанні ухвалила проєкт закону про перетворення держпідприємства на акціонерне товариство «НАЕК «Енергоатом», 100% акцій якого належатимуть державі. Майже за чотири місяці по тому народні депутати ухвалили законопроєкт у другому читанні. А вже наприкінці лютого 2023-го парламент остаточно схвалив корпоратизацію Енергоатома, і Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний Закон.

За словами президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, перед новоствореним акціонерним товариством відкриються нові можливості, а це, своєю чергою, спонукатиме до подальшого перегляду бізнес-моделей, стратегій та організаційних структур. Формування нової Наглядової ради, розробка і затвердження статуту – кроки, які є невід'ємною складовою корпоратизації.