Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

16.10.2023

Корпоратизація Енергоатома – шлях до збільшення ядерних потужностей

None

ДП «НАЕК «Енергоатом» продовжує розвивати вітчизняну ядерну генерацію. Водночас зміна організаційно-правової форми відкриє перед Компанією ще більше можливостей для посилення української енергетичної незалежності та безпеки.

Завдяки залученню іноземних інвестицій та повноваженням Наглядової ради, що фокусуватиметься на ухваленні бізнес-рішень, будівництво нових атомних потужностей зможе суттєво прискоритися.

Також швидше відбуватиметься і впровадження новітніх реакторних технологій, щодо чого Енергоатом вже підписав меморандуми про співпрацю з NuScale, Rolls-Royce, Holtec, Westinghouse та іншими провідними компаніями у ядерній галузі.

Отже, корпоратизація надасть значний імпульс для подальшого розвитку та розбудови української ядерної генерації. А нові атомні потужності, своєю чергою, посилять розвиток інших галузей промисловості, забезпечуючи їх більшими обсягами електроенергії. І це дасть українській економіці суттєвий поштовх для залучення інвесторів та будівництва нових об'єктів промисловості (заводів, фабрик тощо).

Як підкреслив віцепрезидент Енергоатома Хартмут Якоб«інвестиції та фінансування нових проєктів збільшать капіталізацію Енергоатома, адже буде встановлено справедливу вартість його активів».

А президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін підкреслив, що перехід на сучасну модель корпоративного управління проходитиме за підтримки найкращих фахівців із провідних держав світу і авторитетних міжнародних організацій.

«Заручившись підтримкою наших партнерів, з якими Енергоатом співпрацює вже сьогодні, та маючи ще більш ефективне управління завдяки перетворенню ДП в АТ, ми зможемо розпочати в Україні cправжній ядерний ренесанс», – зазначив він.

Крім того, Петро Котін наголосив, що у процесі корпоратизації для колективів АЕС залишаються всі соціальні гарантії, так само як і Запорізька атомна електростанція незмінно залишиться частиною Енергоатома.