Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

12.10.2023

«Енергоблок з паливом Westinghouse підключений до мережі та всупереч твердженням російської пропаганди працює», – Петро Котін

Image Placeholder

11 жовтня президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін провів виробничу нараду з колективом та керівництвом вітчизняної АЕС, де у вересні в один з енергоблоків завантажили американське ядерне паливо.

Image Placeholder

Очільник НАЕК подякував атомникам за дострокове завершення планової ремонтної кампанії й успішне завантаження в один з енергоблоків ВВЕР-440 палива, виробленого компанією Westinghouse Electric Sweden AB за участі фахівців Енергоатома.

«Це чудові результати, і найголовніше – що енергоблок вже підключений до мережі та ефективно працює на паливі Westinghouse, що б не писали російські пропагандисти. І цей факт демонструє курс України на зміцнення енергетичної незалежності. Дякую за вашу роботу і за те, що станція повністю готова до осінньо-зимового періоду», – підкреслив Петро Котін.

Image Placeholder

Насамкінець він вручив працівникам станції почесні грамоти від Компанії – «За добросовісне виконання трудових обов’язків, високий професіоналізм, сумлінну працю та з нагоди успішного проведення робіт з планово-попереджувального ремонту енергоблоку №2».

Крім того, за дорученням міністра енергетики Германа Галущенка президент НАЕК вручив директору атомної станції нагрудний знак «Відмінник енергетики України», яким Міненерго відзначило «За зразкове виконання трудових обов’язків, високий професіоналізм, сумлінну багаторічну працю та у зв’язку з успішним проведенням робіт по впровадженню технологій відвантаження відпрацьованого палива за технологією Holtec International».

Image Placeholder Image Placeholder Image Placeholder