Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

10.10.2023

Енергоатом та Holtec погодили наступні кроки задля впровадження технології ММР в Україні

Broken Image

10 жовтня 2023 року президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін провів онлайн-зустріч із президентом Holtec SMR LLC Келлі Трайсом та віцепрезидентом Holtec з проєктів в Україні Ріазом Аваном. У зустрічі також взяли участь технічні фахівці обох компаній, дотичні до проєкту ММР.

image_alt

Під час зустрічі сторони оголосили про створення проєктних команд у складі представників Енергоатома та Holtec, які забезпечуватимуть технічний супровід реалізації проєкту ММР в Україні. Досягнули домовленостей щодо проведення подальших періодичних зустрічей на керівному та експертному рівні. Також обговорили програму обміну візитами на технічному рівні для організації тісної кооперації між фахівцями обох компаній і якомога швидшого досягнення поставлених амбітних цілей.

image_alt

Президент Енергоатома зазначив, що сьогоднішня дискусія заклала фундамент для подальшого співробітництва. Своєю чергою представники Holtec висловили готовність до ще активнішої співпраці задля втілення запланованого.

image_alt

Насамкінець Петро Котін, подякувавши представникам компанії Holteс за зустріч, наголосив, що розвиток малих модульних реакторів в Україні є вкрай важливим передусім для зміцнення енергетичної безпеки та незалежності нашої держави.

image_alt

Нагадаємо, 21 квітня 2023 року очільники Енергоатома й американської компанії Holtec International Петро Котін і Доктор Кріс Сінгх підписали угоду про будівництво в Україні малих модульних реакторів за технологією Holtec.