Сайт компанії працює у новій бета-версії. Попередня версія сайту за посиланням

04.06.2022

Завдяки спільним проєктам з Westinghouse Україна стане одним зі світових лідерів ядерної енергетики

Broken image placeholder.

Домовленості, досягнуті НАЕК «Енергоатом» з багаторічним партнером – американською компанією «Вестінгауз», знаменують новий етап розвитку енергетичної галузі України, зазначив пан Котін. Адже завдяки спільним проєктам Україна стане одним зі світових лідерів ядерної енергетики, матиме потужний та сучасний парк атомних енергоблоків, які вироблятимуть чисту електроенергію як для нашої держави, так і для всієї Європи.

Йдеться про три угоди, 2 червня 2022 року підписані ДП «НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse Electric Company на майданчику Хмельницької АЕС:

Кожна така подія в енергетиці теж наближає Перемогу України!

 

  • про постачання ядерного палива для всіх вітчизняних атомних електростанцій;
  • про збільшення кількості енергоблоків АЕС, що будуватимуться у нас за технологією АР1000®;
  • про створення в Україні інженерно-технічного центру Westinghouse.

 

Найсучасніший інженерно-технічний центр Westinghouse, який підтримуватиме зазначені проєкти, стане локомотивом для розвитку вітчизняної ядерної науки і технологій та потужним центром підготовки інженерів-атомників, переконаний керівник Енергоатома.

«Ми також вдячні Westinghouse за багаторічну надійну співпрацю у сфері постачань ядерного палива на АЕС України та наміри швидко розгорнути виробництво його додаткових партій», – додав він. І зауважив, що вісім років збройної агресії росії довели, яким правильним кроком стала диверсифікація постачань ядерного палива: «Це дало нам можливість три місяці тому спокійно і впевнено прийняти рішення про відмову від російських поставок.»

Своєю чергою Генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра запевнив, що і майданчик, і персонал станції готові до будівництва двох енергоблоків АР1000®: всі підготовчі роботи – проведено, і люди з нетерпінням чекають початку практичної реалізації проєкта.